""
""

Svetski na evropskog prvaka u polufinalu, pet srpskih odbojkašica u borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 13:07

Perfektan niz srpskog Volera, Tijana Bošković vodila Ezačibaši do plasmana u polufinale

U polufinalu svetskog klupskog prvenstva za odbojkašice u Japanu ćemo gledati reprizu nedavnog polufinala Lige šampiona između dve turske sile. Opet će Vakifbank i Ezačibaši vojevati borbu za finale. Aktuelni evropski prvak će pokušati da skine sa trona aktuelnog svetskog prvaka i objedini dve titule.

Izabrane vesti

Ezačibaši je posle poraza od Volera u grupnoj fazi morao da ponbedi domaći Nec Red Rokets da bi se plasirao u polufinale. Uradio je to vez većih problema rutinskom pobedom od 3:0 (25:22, 325:22, 25:16) i zauzeo drugo mesto u grupi, iza Volera koji je pobedio sva tri meča. Tijana Bošković je sa 18 poena predvodila turski tim do pobede nad domaćim odbojakšicama, a standardno dobra je bila Maja Ognjenović.

Branilac titule će tako igrati u polufinalu protiv gradskog rivala Vakifbanka. Na nedavnom fajnal-foru Lige šampiona u Trevizu, Vakifbank je naneo Ezačibašiju bolan poraz u poilufinalu, a potom u finalu rutinski savladao domaći Imoko.

Ezačibaši i Vakifbank već nekoliko godina vode žestoke bitke za prevlast u Turskoj, Evropi i svetu, pa nas očekuje još jedan odbojkaški spektakl. Vakif je prvo mesto u grupi obezbedio sa tri pobede iz tri meča. Evropske šampionke su danas savladale domaći Hisamitsu 3:0 (25:17, 25:21, 25:22). Milena Rašić je osvojila četiri poena za pobednički tim, a trener Guideti je nije previše forsirao.

Drugi polufinalni čine Volero i brazilska Reksona Volej. Srpski Volero na čijoj klupi sedi Zoran Terzić, a za koji igraju Silvija Popović, Bojana Živković i Ana Antinijević je nastavio perfektan niz i osvojio prvo mesto u grupi bez izgubljenog seta. Švajcarski tim je danas savladao brazilski Orasko 3:0 (27:25. 25:22, 25:18) i ostavio ga bez nada o polufinalu. Ana Antonijević je osvojila dva poena, Bojana Živković je igrala samo u prvom setu, a Silvija Popović bila standardno dobra na poziciji libera. Kod Brazilki je Ana Bjelica osvojila 10 poena, a Tijana Malešević jedan poen.

Plasman u polufinale je obezbedila i brazilska Reksona Volej iznenađujućom pobedom nad moskovskim Dinamom 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:23).

Polufinalni mečevi su na programu sutra. Ezačibaši brani titulu osvojenu prošle godine na Filipinima.

(FOTO: fivb.com)


tagovi

EzačibašiMilena RašićOdbojkaSilvija PopovićTijana BoškovićTijana MaleševićvakifbankZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara