"Majkl Džordan i Karl Meloun"
"Majkl Džordan i Karl Meloun"

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Džordan bio otrovan u čuvenom

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.13. | 15:42

Tim Grover, dugogodišnji prijatelj i instruktor čuvenog košarkaša u intervjuu američkim medijima do detalja opisao kako je legendarna '23' Bikova otrovana pred peti susret sa Jutom Džez u kojem je ubacio neverovatnih 38 poena

Majkl Džordan i Karl MelounOd svih legendarnih događaja i kultnih momenata u blistavoj karijeri Majkla Džordana, sigurno je legendarna priča o čuvenoj “grip utakmici“ ljubiteljima košarke najzanimljivija.

Podsetimo, te davne 1997. godine, u petoj utakmici finalne serije NBA plej-ofa, Čikago Bulsi su bili izjednačeni u pobedama sa Jutom Džez (2:2), a poraz u Solt Lejk Sitiju praktično bi značio i opraštanje od šampionske borbe. Džordan je, i pored jake mučnine, malaksalosti i nelagodnosti odigrao jednu od najboljih partija u karijeri, postigavši čak 38 poena, čime je obezbedio istorijsku pobedu rezultatom 90:88. Bikovi su tada ponovo poveli u seriji, koja je kasnije prebačena u Čikago. A ostalo je istorija...

Izabrane vesti

Međutim, 16 godina kasnije, još uvek nije jasno da li je Džordan bio otrovan, ili je zaista dobio stomačni virus noć pre velikog meča... Ipak, možda jedini čovek koji bi mogao da odgonetne ovu misteriju jeste lični trener Er Džordana, Tim Grover.
“Bili smo u hotelu u Solt Lejk Sitiju, u Majklovoj sobi. Kuhinja u hotelu je prestala da radi oko devet sati uveče, a Majkl je bio jako gladan. Nismo mogli ništa drugo da nađemo i zato smo se odlučili da naručimo picu. Većina je mahom znala da se mi nalazimo u Park Sitiju, jer u to vreme nije bilo previše luksuznih hotela. Nakon što smo naručili, petorica momaka je došlo ispred sobe da isporuči picu", rekao je Grover, a potom dodao: 
Majkl Džordan"Uzeo sam kutiju, platio, a potom se okrenuo ka Majklu i rekao mu: 'Imam jako loš predosećaj u vezi ovoga. Jako, jako, jako loš predosećaj'. Iako je bilo nas dosta u prostoriji, samo je Majkl jeo tu picu. A otprilike oko dva sata ujutru dobio sam poziv koji je promenio sve. Kada sam ušao u Majklovu sobu, on je ležao na krevetu, u položaju fetusa, sa jakim grčevima i bolovima. Pozvao sam kolegu, koji je odmah dotrčao, a mi smo iz momenta konstatovali da je u pitanju trovanje. A ne grip“.

Pored svega navedenog u ovoj priči, treba istaći koliko su se navike igrača promenile, 16 godine kasnije. Sada igrači verovatno nikada ne bi naručili hranu u nekoj nepoznatoj piceriji, koju bi “dostavljači“ doneli pred vrata hotelske sobe. Danas bi igrači pozvali klupskog kuvara i poručili šta im se jede, baš zbog toga da bi se izbegle situacije poput ove.

Iako Groverova priča deluje uverljivo, moramo pomenuti i nekoliko činjenica koje se ne uklapaju u slučaj. Ako su svi znali da u Park Sitiju odsedaju igrači Čikago Bulsa, onda je jasno zašto je čak petorica dostavljača došlo pred vrata hotelske sobe. Jer, imali su priliku da sretnu Majkla Džordana, tada jednog od najboljih igrača NBA lige. U suštini, svako ko bi hteo da otruje picu sigurno ne bi poslao čak petoricu dostavljača, jer bi to svakako podiglo ogromnu sumnju. Jer, ko još šalje petoricu dostavljača za jednu kutiju od jednog kilograma?!

Naravno, to ne znači da Grover nije u pravu, i njegova priča svakako baca neko novo svetlo na misterioznu priču o “grip utakmici“. Ipak, nismo sigurni da je taj momenat imao presudni značaj na kultni meč.

Svakako mnogo bitnija stavka u celoj priči jeste Džordanova sposobnost da se “digne iz mrtvih“ i nadljudskim sposobnostima odigra meč koji je postao deo jedne velike legende, a upravo ta činjenica odvaja “Bogove košarke“ od prosečnih igrača.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BulsJuta Džezmajk džordan otrovanMajkl DžordanNBA ligapicaTim Grovertrovanje hranom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara