""
""

Rođendanske pesme, 60. pobeda, povici „MVP, MVP“, mala serenada i parče torte od ćerke... Najlepši poklon za slavljenika Karija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.03.16. | 08:59

Nikola Jokić odličan u porazu Denvera, Dag Mekdermot šokirao Toronto, roviti Rodni Hud vodio Jutu u pobedi nad Klivlendom, Mirza Teletović ubacio 21 poen i trojku za pobedu nad Minesotom, dok se Nemanja Bjelica nije upisao u listu strelaca za šest minuta na terenu...

Rođendanska žurka u svlačionici pre utakmice, pa na teren po 60. pobedu u sezoni! Tako je otprilike izgledao put koji su prošle noći prošli košarkaši Golden Stejta, koji su na svom terenu dogurali do još jednog malog jubileja i usput savladali Nju Orleans sa komotnih 125:107. I to sve na 28. rođendan vanzemaljca Stefa Karija, koji je sa saigračima podelio veliku, crvenu tortu, a onda istrčao pred nešto više od 19.000 ljudi i rivalu smestio 27 poena, uz pet skokova i pet asistencija. I sve to za samo tri četvrtine igre i 49. uzastopnu pobedu kod kuće.

Izabrane vesti

Rođendanske pesme, povici „MVP, MVP“, mala serenada i najlepši poklon u vidu još jednog parčeta torte, ali iz ruku ćerke Rajli... Kariju se najlepši san ostvario u samo jednom danu.

U takvoj atmosferi kompletan tim Voriorsa delovao je prilično euforično, raspoloženo, razigrano... Za košarkaše Nju Orleansa ostalo je samo da odigraju utakmicu, pruže sve od sebe, ali i da na kraju potpišu poraz. Jer ovakav Golden Stejt teško da može bilo ko da zaustavi osim njih samih.

Na kraju uz Karija blistao je i Drejmond Grin sa 14 poena i 12 skokova, dok je Klej Tompson ubacio 18 koševa, a na drugoj strani Entoni Dejvis i Toni Daglas imali su po 22 poena, s tim što je popularna Obrva imala i 12 uhvaćenih lopti.

Na drugom kraju SAD košarkaši Denvera pružili su jak otpor Majamiju, ali protiv sedmorice igrača sa  dvocifrenim učinkom, od čega šestorica sa 17 ili više koševa, jednostavno se nije moglo – 124:119.

Kao i gotovo svaki put ove sezone, Nikola Jokić ponovo je bio jedan od dirigenata Denverove igre u obe faze. Sa 12 poena, osam skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom mladi Somborac zadavao je ogromne probleme svojim čuvarima, a u tandemu sa Kenetom Faridom polako počinje da predstavlja jedan od najnezgodnijih centarskih tandema u Ligi. Manimal je još jednom izdominirao sa 24 poena i 11 skokova, dok je Emanuel Mudijaj spakovao 23 poena i 10 asistencija, ali malo šta moglo je da spreči Majami u velikom naletu, uprkos tome što tim ponovo nije mogao da računa na Krisa Boša.

U njegovom izostanku prvi strelac tima bio je Džastis Vinslou sa 20 poena, Dvejn Vejd imao je koš manje, dok su Hasan Vajtsajd i Džo Džonson dodali po 18 koševa.

Nagetsi su imali veliku priliku da u poslednja četiri minuta utakmice uđu sa nerešenim rezultatom. Međutim, usledila je izgubljena lopta iz koje je domaćin izvukao trojku, ključnu na utakmici. Posle toga ekipi Majkla Spolstre nije bilo teško da „zatvori“ meč.

Košarkaši Klivlenda nastavili su da igraju po principu „toplo-hladno“ u poslednje vreme. Ne tako davno razbili su Kliperse, a onda su u noći između ponedeljka i utorka odigrali jednu od najlošijih utakmica ove sezone, što je Juta iskoristila da slavi s rezultatom 94:85. 

Sastav iz Solt Lejk Sitija i dalje se nalazi u trci za mestom u plej-ofu, a vođeni rovitim Rodnijem Hudom i njegovih 28 poena, bez prvog strelca Gordona Hejvorda, pobeda nad Kavalirsima došla je kao melem.

U ovom trenutku Juta ima dve pobede zaostatka u odnosu na Hjuston i Dalas i pozicije u doigravanju.

Uz Huda dobro izdanje imao je Derik Fevors sa 19 poena i pet skokova, dok je u gostujućem satavu Lebron Džejms upisao 23 poena, 12 skokova i tri asistencije, a Kajri Irving 15 poena, uz tek 7/23 pokušaja iz igre.

Pobednički niz Čikaga u mečevima sa Torontom se nastavlja, a i ovog puta vanserijsko iskustvo imao je rezervista Dag Mekdermot, koji je Bulse vodio do tesnih 109:107. Mladi šuter Čikaga ponovo je prikazao najbolju igru ove sezone upravo u okršaju sa Reptorsima – u prošlom meču ubacio je 30, ovog puta 29 poena, a interesantno je da ni u jednoj drugoj utakmici nije imao više od 20 koševa tokom sezone.

Ali to je ono čega se trener Toronta Dvejn Kejsi plašio pre same utakmice, što je u nekoliko navrata i napominjao – da bi neko iz protivničkog tabora mogao da se „povampiri“. Malo ko mogao je da veruje da će to opet biti Mekdermot.

Na odličan učinak momka koji igra svoju drugu NBA sezonu nadovezali su se Etuan Mur i Nikola Mirotić sa po 17 poena, dok su Taž Gibson i Džimi Batler dodali po 13 koševa. Kod domaćina Demar Derozan je skupio 27, a Kajl Louri 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija. 

Odličan meč odigrao je Mirza Teletović, koji je ubacio 21 poen, uključujući i trojku za pobedu protiv Minesote rezultatom 107:104.

Teletović je bio izuzetno raspoložen za igru, što se videlo i kroz pet ubačenih trojki, ali i osam uhvaćenih lopti, dok mu je odličnu podršku pružio Pi Džej Taker sa 23 poena, 12 skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte. Kod gostiju Nemanja Bjelica odigrao je šest minuta i bio bez poena, dok je Zek Lavin bio najefikasniji igrač sa 28 poena. 

Šarlot – Dalas 96:107
/Voker 25 – Parsons 24/

Majami – Denver 124:119
/Vinslou 20 – Farid 24/

Toronto – Čikago 107:109
/Louri 33 – Mekdermot 29/

Hjuston – Memfis 130:81
/Motijejunas 18 – Martin 17/

Oklahoma – Portland 128:94
/Kanter 26 – Lilard 21/

Vašington – Detroit 124:81
/Nene 20 – Kaldvel Poup 18/

Finiks – Minesota – 107:104
/Taker 23 – Lavin 28/

Golden Stejt – Nju Orleans 125:107
/Kari 27 – Dejvis, Daglas 22/

Juta – Klivlend 94:85
/Hud 28 – Džejms 23/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNikola JokićNBA ligaLebron DžejmsDag Mekdermot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara