""
""

OCENE: Mitar i Sulejmani za koplje ispred svih, Đuričić podbacio kad nam je bio najpotrebniji

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.09.13. | 23:18

Marković i Ivanović posustali u drugom poluvremenu, Nastasić nije zaustavio jedini pravi napad Hrvata, Fejsa i Tadić razočarali

Vladimir Stojković 6 - kod gola Mandžukića bio je ostavljen na milost i nemilost napadaču Hrvatske i nije mogao bolje da interveniše. Prvu loptu uhvatio je tek pred kraj utakmice, što pokazuje da nije imao previše posla. Borio se i izborio sa protivnikom više – navijačima koji su mu zviždali.

Izabrane vesti

Branislav Ivanović 6,5 – u prvom poluvremenu probojan i agresivan, u drugom pažljiv(iji) i više posvećen defanzivi. Ostalo je nejasno zbog čega model iz prvih 45 minuta nije koristio u nastavku, ako mu je već dobro išlo. Samo jednom zapretio iz prekida, da je imao bolje centaršuteve možda bi i Murinjo video ono što je navikao sa klupe Čelsija.

Neven Subotić 6 – Nekolicina sitnih propusta, u neskladu sa reputacijom štopera finaliste Lige šampiona. Nijedan njegov kiks nije kažnjen, ali daleko od toga da nije notiran. Za reprezentaciju nije dovoljno samo činjenica da igra u Borusiji iz Dortmunda, nekad je potrebno delovati ubedljivije, sigurnije, pričati sa kolegama iz odbrane, a utisak je da Subotić to nije radio.

Matija Nastasić 6 – ravnopravno sa Đuričićem deli odgovornost za gol Vatrenih. Pogrešio u postavci i dozvolio Mandžukiću da mu pobegne. Slaba mu je uteha sasvim solidna partija pre i posle toga, kad je u tom odsudnom trenutku zaboravio na onog kojeg je trebalo da sačuva.

Aleksandar Kolarov 6 – previše izleta na protivničku polovinu, a premalo centaršuteva ili proboja. Za igrača njegovih vrednosti odigrao je utakmicu ispod očekivanja. Mogao je da bude i pažljiviji u odbrani, ostavljao je veliki prostor za sobom.

Nemanja Matić 6 – povratak u reprezentaciju as Benfike obeležio je sigurnom igrom i nepromišljenim startovima. Doneo je veznoj liniji kvalitet više, precizan pas, povremeno i ideju u ofanzivi, „uhapsio“ Modrića, međutim, sagoreo je u želji i opravdano je isključen, pa bi u narednim utakmicama mogao da poradi i na tom psihološkom aspektu.  Ocena manje samo zbog crvenog.

Ljubomir Fejsa 5,5 – njegov najveći kvalitet trebalo je da bude igra u defanzivi i sprečavanje kontri protivnika. Doduše, nisu se Hrvati naigrali na Marakani, ali nije ni Fejsa bio taj koji ih je usporavao. Slabo izdanje, nedorečeno, a kad treba da krene napred izgledalo je kao da je sa loptom na ’’vi’’, pa ju je samo predavao prvom do sebe.

Zoran Tošić 6 – reč koja najslikovitije opisuje njegov fudbal večeras je – preambiciozan. Nažalost po Srbiju, preskroman. Izvodio je sve prekide, ali od Bambijevih centaršuteva nije bilo vajde. Od prodora još manje, iako je često pokušavao da napravi višak po desnoj strani i imao par uspešnih poteza. Ipak, bolji nego u ranijim mečevima.

Filip Đuričić 5,5 – momak zaduženog da preti Pletikosi ispostavio se kao najveća pretnja Stojkovićevom golu. Spetljao se u 53. minutu i otvorio kontru iz koje su Kockasti poveli. Osim što je kroz noge propustio loptu i tako napravio priliku iz koje je Mitrović pogodio stativu ništa konkretno u ofanzivi nismo videli od momka koga je Benfika platila šest miliona evra.

Lazar Marković 6,5 – osim što je na startu utakmice namučio Ćorluku i naterao ga da napravi prekršaj koji je sudija Brih trebalo da kazni jedanaestercem, te par prodora i pokušaja ubacivanja iz drugog plana, nije novi as Benfike pokazao partiju kao u lisabonskom derbiju. U drugom delu mu je nestalo i snage, pa je zamenjen.

Aleksandar Mitrović 7 – oko ovog momka sve se vrtelo u napadima našeg tima. Iznudio desetine prekršaja, pretrpeo isto toliko udaraca i ponovo ustajao. Nije poklekao ni pošto je u uvodu meča pogodio ’’samo’’ prečku, izdigao se i sačuvao obraz Srbiji pogotom glavom. Možda bi morao da poradi na efikasnosti i koncentraciji, jer je u finišu propustio još jednu šansu. Dobar jeste, mora i može još bolje.

IZMENE

Miralem Sulejmani 7 – na praktičnom primeru pokazao kako je i malo vremena na terenu dovoljno za konkretan učinak i prave poteze. Za 25 minuta razmrdao je usnulu igru srpskog tima, asistirao Mitroviću za izjednačujući pogodak i iznudio prekršaj Šiumunića za isključenje i brojčano poravnanje posle crvenog Matića.

Dušan Tadić 6 – možda je Miha i bio u pavu što ga nije od početka pustio na teren. Jednostavno, vezista Tventea nije bio na prepoznatljivom nivou. Daleko od situacije da saigračima stvori prilike, kao što radi u šampionatu Holandije.

Radosav Petrović – igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

SELEKTOR
Siniša Mihajlović 6 – svaka čast za poverenje u Mitrovića i promociju Lazara Markovića u startere, jer je doskorašnji dvojac Partzana mučio rivala u prvom poluvremenu, ali ostaje veliki minus otkud Fejsa u prvih 11, u utakmici planiranoj sa okajavanje greha kod fudbalskog naroda. Možda bi bilo bolje da je na samo Matić bio zadnji vezni, a umesto Fejse igrao fudbaler ofanzivnijh karakteristika. Ako takvog imamo. Milivojević, na primer. Za jedan detalj, Mihajlović ipak zaslužuje i aplauz. Posle isključenja Šimunića, kad su se sa naše klupe zaleteli ka hrvatskom štoperu, Siniša je smirivao vruće glave, a sigurni smo da bi reagovao drugačije, da je bio samo igrač. Ovde je pokazao da čuči u njegovom telu i pedagoška crta. Svaka čast!

 


tagovi

Aleksandar KolarovAleksandar MitrovićBranislav IvanovićEvropaFilip ĐuričićHrvatskaKvalifikacije za SP 2014Lazar MarkovićLjubomir FejsaMarakana2013Matija NastasićMiralem SulejmaniNemanja MatićNeven Subotićocenefudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbijaVladimir StojkovićZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara