"De Suter"
"De Suter"

Mitrovićev gol za izjednačenje u 89. poništen zidanovskim volejom u 92. minutu: Klub Briž posle drame osvojio trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.15. | 20:35

Specijalisti za kup pobedili u 11. finalu, neredi pre meča, start kasnio pola sata, bivši igrač načeo Anderleht

De SuterCela Belgija je stala i sva pažnja je usmerena ka Briselu i stadionu Roj Badoin, a navijači su imali šta da vide – barem oni koji nisu završili u pritvoru – pošto je finale belgijskog kupa rešeno u korist Klub Briža u sudijskoj nadoknadi i to posle izjednačujućeg pogotka Aleksandra Mitrovića u 89. minutu – 2:1.

Volej udarcem Toma de Sutera Klub Briž je napravio prvi korak ka 11. trofeju već u 12. minutu, a on je dodatno zaboleo navijače Anderlehta pošto je strelac nekad nosio dres šampiona Belgije.

Izabrane vesti

Meč je počeo sa pola sata zakašnjenja jer igrači Anderlehta nisu stigli na stadion u planirano vreme zbog nereda navijača po celom gradu – barem 20 pristalica šampiona je završilo u pritvoru, ali i osam simpatizera Den Haga koji su pružali podršku Klub Brižu. U celoj zbrci su čak i sudije zakasnile na utakmicu. 

Najtrofejniji belgijski klub će žaliti i zbog propuštene šanse Aleksandra Mitrovića u 60. minutu kada je golman Matju Tejlor  odbranio udarac glavom srpskog napadača iz izgledne prilike. Mitrogol je ipak obavio svoj posao u 89. minutu posle gužve u kaznenom i slabe reakcije odbrane tima iz Briža.

Anderleht ipak nije uspeo da iskoristi dramatično izjednačenje i u sudijskoj nadoknadi Klub Briž je pokazao da je pravi specijalista za kup takmičenje i Lior Refaelov je u 92. minutu rešio meč - u stilu Zinedina Zidana iz finala Lige šampiona 2002. godine - pre nego što je otišao u produžetke. 

 

 

Klub Briž - Anderleht 2:1 (1:0)
/De Suter 12, Refaelov 92 - Mitrović 89/

(FOTO: Action images)


tagovi

Tom De SuterŽupiler Pro ligaLior RefaelovKlub BrižEvropaBelgijaAnderlehtAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara