"Luka Milivojević"
"Luka Milivojević"

Milivojević posle nereda u atinskom derbiju: Kako je moglo da bude, dobro smo prošli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.02.15. | 10:13

Olimpijakos je gostovao Panatinaikosu, poražen je sa 1:2, a domaći navijači su se dobro izdivljali i pre i tokom utakmice

Luka MilivojevićDo pre nekoliko godina niste smeli da se pojavite u centru Atine u crveno-beloj majici; isto tako u Pirej u zelenim bojama nije bilo preporučljivo ići, a u derbiju odigranom za vikend, kao da su se vratile stare, loše strasti. Panatinaikos je dočekao Olimpijakos, a taj doček je bio sve, samo ne topao, jer su navijači sveatinskih zelenih više puta tokom meča gađali protivničke igrače bakljama i stolicama, a pre utakmice je jedna grupa upala na teren kako bi napala trenera gostiju Vitora Pereiru.

Izabrane vesti

Bivši veznjak Crvene zvezde Luka Milivojević je bio akter te sporne utakmice, koju su crveno-beli izgubili sa 1:2. Iako je Panatinaikos do sedmog minuta nadoknade vremena vodio sa 2:0, Alvaro Domingez je postigao gol iz slobodnjaka (taj gol je doneo Olimpijakosu prednost gola u gostima, koji će mu doneti titulu ako na kraju sezone bude poravnat sa najljućim rivalom), a tada su se desile najgore scene.

Milivojević je zgrožen situacijom kojoj je prisustvovao.
"Bilo je nezgodno od početka do kraja. Neki igrači su završili sa opekotinama od baklji, ali ništa strašno kako je moglo da bude. Kasnije sam pričao sa ljudima iz kluba, kažu da to nije bilo tako samo ove godine, već da je to uobičajna atmosfera i da su na to navikli", istakao je za Blic vezista Olimpijakosa.

Luka je uporedio atinski i beogradski derbi.
"Dok sam ja igrao u Srbiji, dešavalo se sve i svašta... Međutim, svi derbiji su bili normalni, što se tiče dešavanja na stadionu. U Grčkoj je problem što gostujući navijači ne mogu da dođu na utakmicu, pa domaći mogu da rade sve što hoće. Slabija je policijska pratnja, mogu da unesu šta god žele", dodao je.

Posle ovog poraza crveno-beli beže najljućem rivalu samo tri boda u grčkom prvenstvu.

(FOTO: MNPressphoto)


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosNavijači PanatinaikosaLuka MilivojevićGrčkaEvropaAtina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara