"Sterling ispred Bonere"
"Sterling ispred Bonere"

Majami podrhtava: Ubrzani Liverpul i strašni Mančester dižu Ameriku na noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.08.14. | 02:48

Bez Markovića i Staridža i uz promašeni penal Lamberta, Crveni savladali očajni Milan 2:0, finale Internacionalnog kupa šampiona u utorak dva sata iza ponoći

Sterling ispred BonereSudar mnogo brzih i prilično sporih fudbalera nije mogao da se okonča nikako drugačije do pobedom favorita. Mada je nepravedno, možda i potcenjivački, prema istoriji Milana, ovaj tim je ovog časa toliko loš i neatraktivan da Liverpul može sebi da dozvoli takav luksuz da na teren pošalje drugi sastav i opet bude bolji. Za dva koplja. Crveni su u završnoj utakmici B grupe Internacionalnog kupa šampiona savladali Rosonere 2:0 (1:0) i potvrdili lidersku poziciju koja ih je odvela na megdan Mančester junajtedu.

U Šarlotu je sudar klubova koji su 2005. i 2007. igrali finale Lige šampiona (u Istanbulu slavili Englezi, a u Atini Italijani) praktično odlučio Džo Alen. Reprezentativac Velsa je u 17. minutu iskoristio smušenost u odbrani ekipe Filipa Inzagija i posle greške Esijena iz drugog pokušaja (prvi završio na stativi, a potom udarac Sterlinga odbranio Abijati) poslao loptu u mrežu. Bio je to četvrti pogodak sastava Brendana Rodžersa na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i treća pobeda u isto toliko utakmica.

Izabrane vesti

Milan je uglavnom bio bezopasan, jedinu šansu imao početkom drugog dela kad je udarac Nijanga odbranio Minjole, a kako je igrao u odbrani još je dobro i prošao, pa je pogodak Susa minut pre kraja stigao kao zaslužena potvrda kvaliteta Liverpula i očajnog prikaza kluba sa San Sira, koji je na tri utakmice severnoameričke turneje  postigao samo – gol.

Trijumf Liverpula, za koji nije igrao Lazar Marković (a ni Danijel Staridž), mogao je da bude ubedljiviji, ali je u 28. minutu novajlija Riki Lambert propustio da realizuje jedanaesterac.

Crveni sa Enfilda će u noći između ponedeljka i utorka (02.00 po našem vremenu, prenos na TV Arena sport) u finalu Internacionalnog kupa šampiona igrati protiv najvećeg rivala sa Ostrva, Mančester junajteda, koji pod vođstvom Luja van Gala igra kao preporođen.

------------------------------------------------------------------------

LIVERPUL – MILAN 2:0 (1:0)
/Alen 17, Suso 89/

LIVERPUL: Minjole, Keli (od 60. Džonson), Ture (od 60. Sako), Koates (od 60. Škrtel), Robinson (od 60. Enrike), Lukas Leiva (od 60. Džerard), Henderson (od 60. Suso), Alen (od 60. Džan), Abi (od 60. Kutinjo), Sterling (od 60. Koadi), Lambert (od 60. Peterson)

MILAN:  Abijati (od 46. Gabrijel), Abate, Bonera, Rami (od 66. Mekses), De Šiljo, Esijen (od 66. Kristante), Muntari, Saponara, Nijang, Pacini (od 46. Baloteli), El Šaravi (od 66. Honda).

--------------------------------------------------------------------------

Tabela Grupe B: Liverpul 8, Mančester Siti 5, Olimpijakos 5, Milan bez bodova.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Serija AICCEvropaPremijer ligaMilanLiverpulItalijaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara