""
""

Ludilo u Atini: Dama pala pred grčkim ratnicima, Atletiko izbušio švedski zid (VIDEO, FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.10.14. | 22:40

Golom Kasamija Olimpijakos skinuo sklap Juventusu i stigao do kote od šest bodova. Šampion Italije se prenuo u nastavku, ali golman domaćina činio čuda

Stara dama je pala pred grčkim ratnicima! Olimpijakos je kao prošle godine istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je u paklu Pireja posle Atletika iz Madrida spržio i prvog favorita grupe A – Juventus. Gol Kasamija u 35.minutu na asistenciju najboljeg igrača grčkog šampiona Mitroglua najavio je ludu noć na „Karaiskakiju. Kasnije su hrabri momci Španca Mičela odoleli svim napadima Juventusa (među njima značajnu ulogu imao je srpski internacionalac Luka Milivojević), i upisali drugu trojku posle tri odigrana kola.


Kako je u izveštaju sa „Karaiskakija“ napisao izveštač UEFA golman Juventusa Đanluđi Bufon imaće silnu glavobolju od zastrašujućeg zvuka bubnjeva Olimpijakosovih navijača. Međutim, kompletna postava Stare dame torinskog velikana probudiće se ujutru sa zastrašujućim bolom. Olimpijakos je bio značajno bolji rival u prvom poluvremenu. Grci su imali veći posed lopte, više šuteva ka golu rivala, a za odvažnu i hrabru igru nagrađeni su u 35.minutu. Majstor Pirlo izgubio je loptu na sredini terena, usledila je dvopotezna akcija i mat u režiji Mitroglua (asistencija) i Kasamija... Gorele su tribine u Pireju, vatru je početkom nastvka mogao da još više raspali Domingez, međutim promašio je čist zicer.

Izabrane vesti

Tek tada je tim Masima Alegrija shvatio da bi pored bodova mogao da ostavi i ponos u Pireju. Juventus se preneo i do kraja meča imao nekoliko izglednih prilika da skine kožu sa crveno – bele giljotine. Ono što su uradili Kasami i Mitroglu sačuvao je golman Olimpijakosa Roberto. Španski čuvar mreže spasio je viđen gol posle bravure zemljaka Morate u šesnaestercu Olimpijakosa kada je štopera domećeg tima okrenuo na petoparcu. Robeto je bio junak i u 80.minutu kada je zaustavio pokušaj Teveza... Drhtali su domaći navijači u finišu meča, ali su fudbaleri Olimpijakosa za odvažnost bili nagrađeni migom sa Akropolja, pošto ih je više sila i prečka spašavala posle pokušaja Pogbe. Još jednu sjajnu partiju pružio je nekadašnji vezista Crvene zvezde Luka Milivojević.

OLIMPIJAKOS - JUVENTUS 1:0
/Kasami 35/

Stadion: Karaiskaki
Sudija: Milorad Mažić

Olimpijakos (4-2-3-1): Roberto - El Abdelaui, Botija, Abidal, Masuaku - Manijatis, Milivojević - Kasami, Domingez (od 85. Fuster), Ndinga – Mitroglu (od 69.Afelaj)

Juventus (3-5-2): Bufon – Ogbona (od 77. Pereira), Bonući, Kjelini - Lihtštajner, Vidal, Pirlo (od 57. Markizijo), Pogba (od 87. Đovinko), Asamoa - Morata, Tevez

Juventus je porazom u Atini zakomplikovao sebi život i revanš meč sa Olimpijakosom dočekaće pod imperativom pobede. Sa druge strane Atletiko Madrid je prijuštio navijačima stresnih 45 minuta protiv defanzivno orjentisanog Malmea, ali je na kraju zabeležio sigurnu pobedu. Tim Dijega Simeonea se mučio u prvom poluvremenu, pogađao prečke, napadao sa svih strana. Međutim, Špancima je okove pritiska sa nogu skinuo tek vodeći gol Kokea. Posle toga sve je bila stvar rutine. Švedski zid su potom izbušili Mandžukić i Grizman, a tačku su stavili Miranda i Ćerći.


ATLETIKO - MALME 5:0 (0:0)

/Koke 48, Mandžukić 61, Grizman 62, Miranda 90, Ćerći 90+2/

Stadion: "Visente Kalderon"
Sudija: Matej Jug (Slovenija)

Atletiko (4–3–2-1): Moja – Huanfran, Miranda, Godin, Sikera – Saul, Suarez, Koke – Turan (od 68. Raul Garsija), Grizman (od 68. Rodrigez) – Mandžukić (od 77. Ćerći).

Malme (3–4-1-2): Olsen – Helnader, Halsti, Johanson – Rikardinjo, Adu, Erikson, Tinerholm, Forsber – Telin, Rozenberg

(Foto: Action Images)


tagovi

Andrea PirloEvropaGrčkaItalijaJuventusKostas MitrogluLiga šampionaLuka MilivojevićOlimpijakosPajtim Kasami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara