"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Lagana šetnja Melburnom: Nova Đokovićeva žrtva je Verdasko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.01.15. | 11:30

Svetski broj jedan će se u osmini finala sastati sa Žilom Milerom

Novak ĐokovićKada je Đoković saznao da će u trećem kolu Australijan opena igrati sa Fernandom Verdaskom sigurno se setio nekih ranijih poraza. Doduše, tri od četiri su se dogodila na šljaci, a samo jedan na tvrdoj podlozi. Kao što je i očekivano, Novak je došao do pobede i to bez izgubljenog seta, a i brejka. Rezultat je bio 7:6(8), 6:3, 6:4.

Čim su izašli na teren, sve uspomene su pale u vodu, i počeo je sjajan prvi set. Igralo se poen za poen, bilo je dosta neizvesno, niko nije hteo da popusti na svoj servis. Ušlo se u taj-brejk, gde je naš teniser iskoristio tek četvrtu set loptu.

Izabrane vesti

Tada je probijen Verdaskov otpor, pa je na samom startu drugog dela igre izgubio servis, i od tada je počela šetnja kroz Melburn. Novak je rutinski priveo taj set kraju, nije se previše forsirao na protivnikov servis.

Kada je započeo treći set, Verdasko se nije predavao, po čemu je i poznat (slično kao David Ferer), ali je na kraju morao da popusti. Đoković je opet uzeo brejk, sada sredinom seta, i više nije popuštao.

Mora se priznati da je Španac za sada bio najozbiljniji takmac najboljem na svetu, pošto ga je podosta namučio u prvom setu konstantnom borbom i stavom da nema predaje ni po koju cenu.

Koliko je Ðoković bio superioran u izboru taktike najbolje govori podatak da je duplo manje grešio od Verdaska koji je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka.

Sledeći Novakov protivnik u Melburnu je Luksemburžanin Žil Miler, koji je takođe u tri seta savladao nekada velikog talenta američkog tenisa Džona Iznera. Ta osmina finala biće na programu u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je Ðokovićevo deveto uzastopno četvrto kolo na Australijen openu, čiji je pehar do sada osvajao četiri puta - 2008, 2011, 2012, i 2013. godine.

Istorija se bliži, peta titula se čaka.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaŠpanijaNovak ĐokovićFernando VerdaskoAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara