"Pirlo, Bergkamp, Seford, Karlos i Kutinjo"
"Pirlo, Bergkamp, Seford, Karlos i Kutinjo"

Košmarne uspomene Nerazura - sedam najvećih promašaja najgoreg prodavca u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.03.17. | 18:20

Engleski San bez zadrške po Nerazurima

Pirlo, Bergkamp, Seford, Karlos i KutinjoKao tinejdžerka u šopingu - sve bi, a ne zna šta bi. Otprilike tako nekako je britanski tabloid San opisao Inter podsećajući na sve greške Nerazura prilikom odlučivanja o tome koje igrače prodati, a koje zadržati na stadionu “Đuzepe Meaca“. I zaista, ovako iz glave, čini se da se niko drugi na svetu nije na fudbalskoj pijaci ponašao tako suicidalno kao milanski velikan.

San to vrlo konkretno tvrdi konstatacijom da je Inter, od 90-ih pa na ovamo, “najgori prodavac u istoriji fudbala“. Ima i čime da potkrepi takvu tvrdnju.

Izabrane vesti

Istina, ako biste kopali po knjigama bilo kog kluba na svetu svakom biste pronašli ne jednu, nego ko zna koliko grešaka. Ali ovako velikih kao što je Inter pravio? Pa, hajde da kažemo da se Nerazuri baš nisu proslavili povlačenjem poteza na tržištu.

San je to potkrepio listom sedam najvećih promašaja u Interovoj istoriji. Redom...

7) MATIJAS ZAMER - Ako preračunamo u današnju valutu stigao je iz Štutgarta za 6.000.000 evra, ali se nije privikao na život u Italiji, pa se, iako je bio sasvim solidan na terenu, posle šest meseci vratio u Nemačku. Inter je za šest meseci izgubio novac, pošto ga je Borusiji prodao za 4.250.000 evra, a Zamer je sa klubom iz Dortmunda osvojio dve titule prvaka Nemačke i Ligu šampiona.

6) DENIS BERGKAMP - Stigao je iz Ajaksa za 9.770.000 evra preračunato u današnjoj valuti, otišao je u Arsenal za 11.250.000. Međutim, nikakav je to profit imajući u vidu kakav su kvalitet ispustili Nerazuri. Denis Bergkamp ga, doduše, nije pokazao u Seriji A. Postigao je samo 11 golova u prvenstvu, doduše još osam u pohodu na trofeja Kupa Uefa 1994. A odbio je Real zbog Intera. Samo da bi ga jedan list na kraju častio titulom “magarca nedelje“ zbog jedne loše partije. Nikako se nije snašao sa italijanskim medijima. Kasnije je postao legenda Arsenala.

5) ROBERTO KARLOS - Pronašli su ga u Palmeirasu za 3.500.000 evra, odigrao je samo jednu sezonu u Milanu i kasnije ispričao kako je sukob nastao zato što je Roj Hodžson hteo da ga pomeri na krilo, dok je on voleo da igra levog beka. Otišao je u Real za 6.000.000 evra i postao verovatno najbolji levi bek svog vremena, trostruki prvak Evrope.

4) ANDREA PIRLO - Zaradio je ovde Inter debelo. Doveo ga je iz Breše za 2.000.000 evra, prodao Milanu za “čak“ 18.000.000. To “čak“ je ubrzo postalo “samo“. Igrač koji u Interu nije mogao da se izbori za mesto u startnih 11 u Milanu je izrastao u sinonim za plejmejkera svetske klase, osvojio dva pehara Lige šampiona.

3) KLARENS SEDORF - Došao je kao već izgrađeno ime iz Reala za 24.500.000 evra, da bi ga Nerazuri posle dve dobre sezone prosledili Milanu u zamenu za Frančeska Koka. Odličan je bio Koko, ali ni blizu Sedorfovog nivoa. I on je sa Rosonerima dva puta bio prvak Evrope, dva puta i šampion Serije A...

2) LEONARDO BONUČI - Stostruko je Inter umnožio skromnih 40.000 evra koliko je investirao u Leonarda Bonučija kada ga je kao klinca dovodio iz Viterbesea. Ali verovatno da na “Meaci“ nisu ni slutili kakav će igrač postati Bonuči kada su ga za 4.000.000 evra prodali Đenovi. Juve ga je kasnije od Barija otkupio za 15.500.000 evra, a Leonardo je kamen temeljac trenutnog niza od pet uzastopnih titula u Seriji A.

1) FILIPE KOUTINJO - Još jedan igrač na kome su Nerazuri pristojno zaradili. Kupili su ga u brazilskom Vasku za 3.500.000 evra, prodali Liverpulu za 13.000.000. I ostali bez trenutno jednog od najopasnijih ofanzivnih veznih na svetu, iako Filipe Koutinjo još može da se podiči samo titulama iz Intera. Ali nema dileme da se Inter prevario i kad je sada već 24-godišnji Brazilac u pitanju.

Sledi još jedan prelazni rok. Novi vlasnici iz Kine najavljuju agresivan nastup na tržištu. Neko će morati i da ode. Samo da se opet ne omane...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARoberto KarlosMatijas ZamerLeonardo BonučiKlarens SedorfItalijaInterFilipe KutinjoEvropaDenis BergkampAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara