"Stef Kari dominirao na Floridi"
"Stef Kari dominirao na Floridi"

Kari rafalom ohladio vrelinu, matador Loson ukrotio Bikove! Kazins bolji od Dejvisa u direktnom okršaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.11.14. | 08:49

Stef Kari pogodio osam trojki iz 11 pokušaja i sa 40 poena počistio Majami na Floridi

Stef Kari dominirao na Floridi

Ratnici izvojevali novu pobedu, Kraljevi pokorili Nju Orleans! U noći između utorka i srede odigrano je pet mečeva NBA lige, a derbi dana pripao je Golden Stejtu koji je na Floridi ubedljivo savladao ekipu Majamija - 114:97. Okršaj između Nju Orleansa i Sakramenta obeležio je duel dvojice najboljih mladih centara u ligi, Entonija Dejvisa i Demarkusa Kazinsa, a pobedu je odneo centar Kingsa koji je sa dabl-dabl učinkom pogurao svoju ekipu ka važnoj pobedi na gostovanju Pelikanima- 99:89. Interesantno je bilo i u Denveru gde su domaći Nagetsi savladali Čikago posle odlične partije Taja Losona- 114:109.

Izabrane vesti

Ratnici su potvrdili da će ove sezone biti jedan od najboljih timova lige 11 ovogodišnjom pobedom koju su ostvarili na gostovanju Majamiju nešto lakše nego što se očekivalo - 114:97. Apsolutno prva figura meča bio je Stef Kari koji je držao šutersku kliniku u gradu džeza i sa 40 poena (8/11 za tri) plejmejker kluba iz Ohaja potpuno je razbio odranu Hita. Kao i obično, ispratio ga je Klej Tompson sa 24 poena, te odlična partija Krisa Boša koji je ubacio 26 poena i sakupio devet skokova s druge strane nije mnogo značila ekipi Erika Spolstre koja je ovoga puta ostala kratkih rukava.

U Nju Orleansu se, s druge strane, igrao duel između dve ekipe u velikom usponu i ova runda pripala je gostima iz Kalifornije - 99:89. Demarkus Kazins dobio je direktan duel sa Entonijem Dejvisom i na individualnom i na ekipnom planu pošto je sa 22 poena i 12 uhvaćenih lopti predvodio Kraljeve do trijumfa nad Pelikanima. Podršku je imao u Izraelcu Omriju Kaspiju koji je sinoć sjajno nadomestio izostanak Rudija Geja i sa 22 pogotka predstavljao je faktor iznenađenja za odbranu domaćih. Izgleda da je 22 bio srećan broj na ovoj utakmici, te je Tajrik Evans za Nju Orleans ubacio isti broj poena kao i dvojica najefikasnijih igrača Kingsa. Rajan Anderson postigao je dva manje, a Entoni Dejvis nije dominirao kao što je to činio prethodnih dana i meč je okončao sa 14 poena i devet skokova. Trijumf nekada omiljene NBA ekipe na ovim prostorima dobija na težini pošto je glavni trener te ekipe Majk Meloun isključen u drugom kvartalu, a Kazins je najzaslužniji što Sakramento nije poklekao u tim trenucima.
Imali smo dosta problema zbog tog isključenja, bilo je nekoliko odluka koje nisu išle nama naruku. U tim trenucima oni su vrlo lako mogli da prelome meč u svoju korist. Zbog toga sam se trudio da budem što agresivniji i konkretniji na terenu, da njihove nalete sečem u korenu i poguram svoj tim’’, poručio je popularni Bugi.

Denver je konačno stigao do jedne velike pobede savladavši Čikago kod kuće- 114:109. Pepsi centar je poznat kao jedna od NBA arena sa najbučnijom publikom, što su Nagetsi ponovo iskoristili i preko sjajnog Taja Losona koji je ubacio 20 poena i podelio 12 asistencija uspeli da dođu do sedme pobede u sezoni. Čak šest igrača Denvera upisalo je dvocifren broj poena, a nakon Losona najbolji je bio Eron Aflalo koji ubacio je poen manje od svog plejmejkera. Bulse je na ovom meču predvodio Džimi Batler koji je duel završio sa 32 poena i devet skokova, dok je nedavno oporavljeni Pau Gasol dodao 22 pogotka i 11 uhvaćenih lopti.

NBA:
Vašington – Atlanta 106:102
Majami – Golden Stejt 97:114
Milvoki – Detroit 98:86
Nju Orleans – Sakramento 89:99
Denver – Čikago 114:109

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BulsDemarkus KazinsDenver NagetsKlej TompsonNBA ligaNju Orleans PelikansPau GasolSakramento KingsStef KariTaj Loson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara