"Veliko slavlje u Holivudu"
"Veliko slavlje u Holivudu"

Holivudski triler - Lejkersi počupali rogove Bikovima posle dva produžetka! Hibert se iživljavao na nejači iz Njujorka, Baksi nakon 10 godina slavili u Orlandu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.01.15. | 08:50

Nikola Vučevića standardno odličan - 17 poena i 14 skokova, Memfis rasturio Denver...

Veliko slavlje u Holivudu

Veče sa malo utakmica, ali pregršt uzbuđenja! Apsolutno najzanimljiviji okršaj u najjačoj ligi sveta videli smo u Los Anđelesu, gde su Lejkersi napravili čudo i posle dva produžetka naneli bolan poraz Čikagu 123:118!

Izabrane vesti

Publika u Stejpls Centru je pre utakmice pozdravila svog miljenika Paua Gasola, koji je proveo šest prelepih godina u Holivudu i timu iz Grada anđela doneo poslednji šampionski prsten, zajedno sa legendom Kobijem Brajantom. Ali, to nije sprečilo Lejkerse da pripreme odbor za doček i naprave senzaciju, čime su prekinuli niz od devet vezanih poraza. 

Iako pobeda ide na račun cele ekipe, najviše kredita ide na račun Džordana Hila, koji je meč završio sa 26 poena, a uz to je iznudio i drugi produžetak posle koša uz zvuk sirene!

Lejkersi su u dva navrata imali po 15 poena viška, a na minut i po pre kraja utakmice i prednost rezultatom 98:89. Međutim, posle Batlerove trojke, dva bacanja i zakucavanja iz kontre, Robert Sakr je ubacio vrlo važan koš, 11 sekundi pre kraja, pa je meč dobio nastavak.

Ipak, na kraju je sve završilo dobro po Lejkerse, koji su ponovo igrali bez gotovo pola tima...

Uz Hila najefikasniji u domaćem sastavu bio je Elington, koji je ubacio 23 poena, a 18 je dodao Klarkson. Na drugoj strani Batler je postigao 35 poena i dodao sedam skokova, Gasol je uknjižio 20 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Nisu mnogi verovali da će Milvoki uspeti, ali i to čudo se desilo! Posle nešto više od deset godina posta Baksi su se prisetili kako izgleda pobediti u Orlandu, gde su slavili rezultatom 115:100!

Tim Džejsona Kida je do pobede vodio Džerid Bejles sa 19 poena, Džared Dadli i Kris Midlton su dodali po 17, a Brendon Najt je imao 16 poena i osam asistencija, prekinuvši tako seriju od 17 poraza u Severnoj Floridi.

Zanimljivo, nikada ranije Baksi nisu uspeli da dobiju sedam igrača sa dvocifrenim učinkom, uključujući svih pet igrača iz startne postave.

Za Orlando je to bio sedmi poraz u nizu, uprkos tome što je Viktor Oladipo imao 21 poen, a Vučević 17, uz čak 14 skokova. 

Roj Hibert i Indijana otkrili su novu pobedničku formulu! Jedan od najboljih centara NBA lige postigao je 18 poena i tome dodao deset skokova u neverovatnoj jurnjavi tokom drugog poluvremena, posle čega su Pejsersi imali razlog za radost – 103:82!

Posle osam poraza u poslednjih devet utakmica i nedostatka ritma u napadu, Pejsersi su uspeli da se podignu i vrate u život posle dvocifrenog zaostatka u ranoj fazi meča. Tada je upravo zasijao Hibert sa devet pogođenih šuteva iz 11 pokušaja, a odličan je bio i Rodni Staki, koji je ubacio 22 koša, dok je Dejvid Vest imao deset poena i po šest skokova i asistencija.

Karmelo Entoni je predvodio Nikse sa 18 poena, od čega je 12 postigao u prvih devet minuta utakmice. Uz njega samo su još dvojica imala dvocifren učinak – Lu Amundson je imao 17, a Tim Hardavej 11 poena. 

NBA - REZULTATI: 

Orlando – Milvoki 100:115
(Oladipo 21 – Bejzli 19)

Indijana – Njujork 103:82
(Staki 22 – Entoni 18)

Memfis – Denver 99:69
(Rendolf 15 – Čendler 10)

LA Lejkers – Čikago 123:118
(Hil 26 - Batler 35)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roj HibertRodni StakiPau GasolOrlando MedžikNjujork NiksNBA ligaLos Anđeles LejkersIndijana PejsersČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara