""
""

Gore nego kod Mojesa i Van Gala! Mančester Junajted je potpuno zarđao, Murinjo i Erera isključeni, počastio se i Barnli

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.16. | 17:52

Na poslednja četiri meča Crveni đavoli su postigli samo jedan gol

Ako fijasko protiv Čelsija nije bio dovoljan, onda je remi bez golova protiv Barnlija na Old Trafordu prilično ubedljiv dokaz da Mančester Junajted sa Murinjom i velikim pojačanjima nije kandidat za titulu ove sezone u Premijer ligi i da još nije odmakao od onoga gde je stao sa Mojesom ili Van Galom. Štaviše, gori je s obzirom na uložena sredstva u pojačanja... Mojes je posle deset kola imao 17 osvojenih bodova, a Van Gal 20. 

Izabrane vesti

Crveni đavoli su pripredili još jedno razočaranje svojim navijačima. Barnli je došao da se brani i odbranio se predvođen sjajnim golmanom Tomom Hitonom ali uprkos herojskim naporima gostiju mnogo toga ima i do jalovosti domaćeg tima iako su uputili 37 šuteva na utakmici. Najviše još od sezone 2003/04. A poslednji put kada se nekom timu desilo nešto slično u Premijer ligi bilo je pre dve godine kada je baš Murinjov Čelsi imao 39 šuteva protiv Vest Hema, ali nije dao gol. Možda je to neka kosmička pravda za sve one autobuse koje je prakirao u karijeri... 

Ili dva ili nijedan - sada opet dva u metu! Aguero uz pomoć Gundogana vadi Siti iz problema, Lisice pokazale zube na Vajt Har Lejnu (VIDEO)

Ovaj meč je bio kao preslikan iz nekih frustrirajućih epizoda za vremena mandata Dejvid Mojesa ili Luja Van Gala. Kolika napetost vlada u taboru Crvenih đavola najbolje govori isključenje Žozea Murinja na poluvremenu, a potom i Andera Erera u drugom delu igre. Umesto očekivanog laganog popodneva i rutinske pobede nad novajlijom, bio je ovo još jedan meč zbog kojeg Junajtedovi navijači žale dva sata izgubljenog vremena u životu.

U kakvom je haosu Mančester Junajted najbolje gvori sastav odbrambene linije. Poslednju četvorku su činila četvorica levih bekova: Šo, Blind, Roho i Darmijan?! Istina, reč je o univerzalcima koji mogu da pokriju i druge pozicije, ali se najbolje snalaze kao levi bekovi. Mata se vratio u prvu postavu i čak dobio kapitensku traku, ali ni Španac ovog puta nije mogao da pokrene zarđalu Murinjovu šklopociju. Zlatan Ibrahimović je nastavio golgeterski post (593 minuta bez gola!), Rašford i Lingard nisu uspeli da probiju po krilima, a Erera i Pogba su se utopili u sivilo igre Crvenih đavola.

Bio je Junajted bolji rival, imao neke dobre šanse, ali je na golu Branlija blistao Tom Hiton i pokazao zašto je jedan od najboljih engleskih čuvara mreže. Nemoć Junajteda je ilustrovala Murinjova kuknjava zbog nedosuđenog penala kada je Darmijan pao u kaznenom prostoru Barnlija. Zbog žalopojki je Portugalac isključen na poluvremenu, a zbog oštrog starta je Erera u 68. minutu zaradio raniji put u svlačionicu.

Potom su domaći opet tražili penal posle još jednog Darmijanovog pada, ali i ovoga puta je Mark Klatenburg samo odmahnuo rukom... Atmosfera u pojedinim trenucima meča je bila mučna, čak ni publici na Old Trafordu više nije bilo do navijanja i podrške...

Ulaci Runija i Felainija (Mhitarjan i Marsijal ni na klupi!) dvadesetak minuta pre kraja umesto Mate i Lingarda su bili poslednji pokušaj domaćeg tima da nekako iščupa tri boda, ali odbrana Barnlija i Tom Hiton na golu su zatvorili sve prilaze. Čak i sa igračem više, Barnli se branio, a ni ulazak Memfisa Depaja kao poslednje nade nije doneo ništa dobro domaćima. U 87. minutu je šut Dejlija Blinda umalo završio pod prečkom Barnlijevog gola i bila je to poslednja šansa posrnulog velikana da prekine crnu seriju. 

Mančester Junajted ima samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u Premijer ligi, od mogućeg 21 boda osvojio je samo šest, a na poslednja četiri prvenstvena duela je dao samo jedan gol?! 

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota:

Sanderlend - Arsenal 1:4 (0:1)
/Defo 65 pen - Sančez 19, 78, Žiru 71, 76/

Mančester junajted - Barnli 0:0

Midlzbro - Bornmut 2:0 (1:0)
/Ramirez 39, Dauning 56/

Totenhem - Lester 1:1 (1:0)
/Jansen 44pen - Musa 48/

Votford - Hal 1:0 (0:0)
/Dauson 82ag/

VBA - Mančester Siti 0:4 (0:2)
/Aguero 19, 28, Gundogan 79, 90/

18.30 Kristal Palas - Liverpul

Nedelja:

14.30 Everton - Vest Hem
17.00 Sautempton - Čelsi

Ponedeljak:

21.00 Stouk - Svonsi

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaEvropaEngleskaBarnliAnder Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara