""
""

Buongiorno Italia: Zavera protiv Napolija? De Laurentis preventivno upozorava...

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.10.17. | 11:21

Centarfori su opet u modi, igrači uz Mihu, Nani je novo oružje moćnog Lacija

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Siniša Mihajlović, golgeteri Serije A i Nani su glavni protagonisti na naslovnim stranicama italijanske sportske štampe. Srpski stučnjak je imao dvostruku satisfakciju juče u Torinu, pored pobede nad Kaljarijem igrači Granata su otvoreno pokazali koliko stoje uz njega demantujući glasine da su se pobunili protiv njega. Gazeta piše da su klasični centarfori ponovo u modi u Seriji A i najvažniji igrači u vodećim timovima na tabeli, poput Imobilea, Iguaina, Ikardija i Mertensa. Korijere delo sport stavlja u prvi plan Nanija koji je juče postigao svoj prvenac u Seriji A i Romi koja će protiv Čelsija inkasirati 2.500.000 evra od ulaznica. Veliku raspravu su izazvale izjave predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa koji je optužio “mračne snage” da kuju zaveru protiv njegovog tima i da se pita kako će ih omesti i desetkovati u ovoj sezoni da ne osvoje skudeto.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Matadori”, krstila je ovog jutra Gazeta Drisa Mertensa, Gonzala Iguaina, Maura Ikardija i Ćira Imobilea, golgetere Napolija, Juventusa, Intera i Lacija, koji u ovom momentu predstavljaju udarnu snagu četiri vodeća italijanska kluba. U tekstovima posvećenim centarforima se ističe da su ponovo golovi centarfora odlučujući u borbi za skudeto.

“Kakav Dris, kakav tris (triling). Napadač i Napoli za lidersku poziciju”, piše milanski dnevnik i podseća da je Belgijanac postigao gol i protiv Sasuola u pobedi 3:1 i da je stigao do kvote 42 gola na 52 utakmice u ulozi centarfora, odnosno od kada je zbog povrede Milika, prekomandovan na novu poziciju. “Nisam očekivao ovakav učinak” rekao je Mertens odgovarajući na konstataciju da je u pomenutom periodu postigao više golova od Iguaina.

“Veliki povratak Gonzala koji se zahvaljuje Bufonu”, navodi Gazeta da Iguain ne postiže više samo golove već radi za ceo tim i da iza njegovog preporoda stoji i kapiten Bufon koji je imao prave reči za Pipitu u prethodnom periodu krize.

“Ikardi večeras napada rekord Intera koji nikada nije imao 29 bodova posle 11 kola”, stavlja Gazeta u prvi plan da kapiten Intera može da predvodi svoje drugove ka laskavom dostignuću ali i da se približi na listi strelaca, Imobileu.

I kada smo već kod centarfora Lacija, Gazeta ističe da je i juče napadač Azura otkucao svoj golgeterski karton: ”Još jedan gol Imobilea. Niko u Evropi ne trese mreže kao on. Lacio je super”, konstatuje Gazeta budući da je Ćiro postigao 14 golova u Seriji A.

“Milan, sastanak Mirabelija i Gatuza, povećavaju se šanse da Ringio (Gatuzo) uskoči ako Montela potone”, predviđa milanski list da bi u slučaju novih poraza Rosonera, rukovodstvo kluba moglo da poveri prvi tim treneru podmlatka. Ideja Milana je da dovede sledećeg leta Antonija Kontea i nije lako naći ozbiljnog trenera koji bi prihvatio da radi samo par meseci u Milanelu, tako da Gatuzo ostaje kredibilna alternativa.

CORRIERE DELLO SPORT

“Nani leti visoko”, posvećuje rimski dnevnik centralni deo naslovne strane prvencu portugalskog reprezentativca u dresu Lacija. “I Benevento se predao pred moćnim Lacijom. Meč završen rezultatam 1:5 sa Portugalcem koji je ušao i očarao sve: gol i asistencija”, stoji u nadnaslovu.

“Roma za rekord”, aludira list da će Đalorosi zaraditi rekordnu sumu novca od prodaje karata u ovoj sezoni. Na Olimpiku protiv Čelsija se očekuje 55 hiljada gledalaca i zarada od 2.500.000 evra prodatih ulaznica. U podnaslovu se optimistički najavljuje povratak Manolasa među startere protiv Čelsija, posle povrede, kao i vesta da je Facio produžio ugovor sa Romom do 2020. godine. Na unutrašnjim stranama se još kaže da je odbrana Rome treća u Evropi po svojoj neprobojnosti. Samo su Barselona i Mančester Junajted primili manje golova od rimskog tima.

U dnu strane se najavljuje poslednji meč 11. kola Verona - Inter: ”Spaleti poziva na juriš:”Idemo Inter, mora da se pobedi”. Korijere piše da će Spaleti po četvrti put uzastopno poslati na teren isti sastav, što jasno upućuje da je pronašao svojih adekvatnih 11 od igrača koje ima na raspolaganju.

Na unutrašnjim stranama Korijere prenosi i reči predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa koji je preventivno optužio nedefinisane skrivene snage koje ne žele da Napoli osvoji skudeto: „Skudeto će doći pre ili kasnije. Naravno bolje pre nego kasnije ali bojim se da počinjemo da smetamo. Sada je tu VAR pa se pitam šta li će da izmisle da nas desetkuju ili oštete, budući da igramo odličan fudbal”.

TUTTOSPORT

“Svi za Mihu koji je promeniko Bika”, naslov je koji prati na prvoj strani Tutosporta fotografiju na kojoj se vide igrači Granata kako sa svojim trenerom slave pobedu nad Kaljarijem i tako pokazuju privrženost srpskom stručnjaku. U podnaslovu se kaže da su se igrači Torina borili do poslednjeg atoma snage na terenu i da su na kraju preokrenuli rezultat protiv Kaljarija, spasivši tako posao svog trenera: ”Mihajlović je konačno promenio formacijsku postavu u 4-3-3 i rezultat je stigao, ovo može da bude prekretnica sezone”, optimistički najavljuje list. Na unutrašnjim stranama se prenose i reči Urbana Kaira da nikada nije pomislio da da otkaz Mihajloviću, ali predsedniku Torina niko, pa ni Tutosport, nije poverovao.

“Điđi motivator”, piše ispod zaglavlja torinski dnevnik da iza buđenja Iguaina stoji kapiten Juvea Đanluiđi Bufon. “Velika je zasluga Bufona za povratak Iguaina na staze slave: razgovori u četiri oka, lepe reči pred televizijskim kamerama, pogotovo one u Udinama, doprinele su Iguainovom preporodu… i Pipita mu se zahvaljuje: Dugujem ti jedan gol u Lisabonu”, prenosi list obećanje Argentinca da će zastresti mrežu Sportingu.

Tutosport izveštava i o drugim pozitivnim vestima za Maksa Alegija. “De Šiljo može da igra u Portugalu, Hevedes će biti sprema za debi protiv Beneventa”,  piše torinski dnevnik.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Aurelio De LaurentisBuongiorno ItaliaInterItalijaJuventusLacioMilanNaniNapoliRomaSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara