""
""

Brana Ilić – stručnjak za Olimpijakos: Znamo kako protiv velikih, niko nas od njih još nije pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.15. | 13:32

Bivši napadač Partizana trenutno je najbolji asistent Superlige Grčke i ključni igrač PAS Janjine na putu ka Evropi

Grčka očima ne veruje. Tamošnji „večiti prvak“ Olimpijakos ne samo da je poražen, nego je i posramljen u Janjini, čiji navijači se do poda klanjaju jednom Srbinu. Brani Iliću, momku koji je nedelju veče maltene sam razmontirao slavni klub iz Pireja, vratio dozu neizvesnosti šampionskoj trci i, za njegov tim još važnije, ostavio nadu PAS Janjini da će od jeseni prvi put u istoriji zaigrati u Evropi.

Izabrane vesti

Uprkos velikom nevremenu kao da je sunce obasjalo navijače domaćeg tima u 32. minutu kad je nekadašnji napadač Zemuna, Rada, Partizana i Vojvodine savladao Roberta Himeneza, a onda pred kraj prvog poluvremena izbegao ofsajd zamku i asistencijom najavio pad četvorostrukog uzastopnog šampiona – 3:1.
Osećaj je savršen. Mrežu sam pogodio iz teške pozicije, a kod drugog gola dobio sam dobru loptu, ali pošto nisam mogao sam da završim akciju odlučio sam se na proigravanje. Ispalo je super. Odigrali smo odličnu utakmicu! Tačno je da se ne pobeđuje Olimpijakos svaki dan, međutim, mi u poslednja tri meča sa njim imamo dve pobede i remi“, podseća Brana Ilić u razgovoru za MOZZART Sport, koji je izrastao u pravog stručnjaka za crveno-bele, jer je na minula četiri međusobna duela zabeležio dva gola i tri asistencije.

I otkriva i podatak koji na najbolji način ilustruje zašto se maleni klub sa severozapada države probio u vrh tabele.
Ove sezone igramo stvarno dobro, imamo najbolji skor u duelima sa pet prvoplasiranih ekipa, jer još nismo izgubili ni od koga. Pre Olimpijakosa u Janjini su pali i PAOK i Asteras, a sa Panatinaikosom smo igrali nerešeno. Mislim da je tajna dobrih rezultatat u pristupu i poštovanju dogovora. Kompletan tim igra dobru odbranu, što nam je i donelo pomenuti uspeh“.

S tim što, skreće pažnju Ilić, ambicije PAS Janjine nisu utihnule samo na obračunu sa velikima.
U narednoj rundi igramo protiv Atromitosa, biće to utakmica za plasman među prvih pet ekipa, tačnije za plej-of i razigravanje za plasman u Ligu Evrope. To nam je cilj.  Za sada dobro guramo, sve što smo uspeli posledica je timskog rada, u svakoj liniji imamo dobre igrače. Na primer, u odbrani čak trojicu reprezentativaca: golmana Velidisa (Grčka), Strunu (Slovenija) i Cimopulosa (Novi Zeland). A u napadu se, uz mene, ističu Manjas i Čaves“.

Jeste Miksalis Manjas prvi strelac ekipe (osam), jeste i Argentinac Čavez postigao jednak broj golova kao Brana Ilić (šest), ali Srbin ih sve „šiša“ kad je reč o timskom doprinosu, pošto im je namestio većinu egzekucija. Preciznije – deset, što ga čini prvim asistentom Superlige Grčke.
To je, složićete se, čudno za centralnog napadača, ali s druge strane pokazatelj dobre forme i fizičke spreme. Iako je moguće da sve to dolazi sa iskustvom, ne zaboravite da sam uvek bio timski igrač“, smeje se Ilić i kaže da su dobre partije u trećoj sezoni u zemlji Helena skrenule pažnju većih klubova. „Ovo mi je najbolja sezona otkako sam stigao, ovde se osećam odlično i već sam pričao sa predsednikom o mogućem produžetku saradnje, jer mi ugovor ističe u junu 2016. S druge strane, u Grčkoj uvek postoji mogućnost odlaska u veći klub, bilo je tokom prvenstva interesovanja za tako nešto“.

Na kraju, momak rođen u Golubincima odaje priznaje navijačima PAS Janjine, koji nisu organizovani kao oni iz Atine ili Soluna, ali...
Dobri su, ima ih dve velike grupe. Protiv najvećih klubova, kao što je slučaj bio sa Olimpijakosom, stadion je krcrat, mada prosečno imamo između 2.000 i 3.000 gledalaca na tribinama. Uglavnom, ljudi prave odličnu atmosferu, vole nas, žive za klub i mi to na terenu i osećamo. Zato je i teško pobediti u Janjini“, zaključio je Brana Ilić raport o najprijatnijem iznenađenju grčkog prvenstva, čiji se regularni deo, pre razigravanja, završava za četiri kola.

A poredak na tabeli je: Olimpijakos 67, Panatinaikos 59, PAOK 57, Asteras 52, PAS Janjina 50...

MILIVOJEVIĆ – NAJBOLJI U OLIMPIJAKOSU

Uprkos činjenici da je vezista Olimpijakosa Luka Milivojević „prodao“ loptu pre vodećeg gola PAS Janjine, Brana Ilić kaže da je utisak o učinku bivšeg prvotimca Rada i Crvene zvezde koji se stiče na osnovu video snimka – pogrešan.
Dobro je Luka igrao, bio je najbolji u Olimpijakosu. Pričali smo dosta posle utakmice, nisam mu se zahvalio što je pogrešio, ali je ispalo dobro za mene“, kaže Ilić, uz podsećanje da je Milivojević postigao gol za 1:2 sredinom drugog poluvremena.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Olimpijakosmeđunarodni fudbalLuka MilivojevićJanjinaGrčkaEvropaBrana Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara