""
""

Bjelica: Dugo sam čekao, ali nikad nisam sumnjao da ću doći u NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.15. | 18:41

Trener Minesote i prvi klupski operativac Flip Saunders rekao je da se isplatilo višegodišnje čekanje na dolazak srpskog košarkaša

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica konačno je potpisao trogodišnji ugovor sa NBA ligašem Minesotom, a na predstavljanju u Mineapolisu rekao je da ni u jednom trenutku nije sumnjao u mogućnost da se oproba u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.
"Od trenutka kad sam draftovan, verovao sam da ću biti spreman da zaigram u NBA ligi. U ovoj ligi svi igrali su odlični, radi se o najboljem takmičenju na svetu. Važno je sada da idem korak po korak“, rekao je Bjelica na konferenciji za novinare u Mineapolisu.

Izabrane vesti

Srpskog košarkaša je 2010. na draftu izabrao Vašington, a onda je prava na njega prosledio ekipi Minesote.
“Veoma sam srećan zbog dolaska u Timbervulfse. Nije bilo lako, ali se isplatilo. Uživao sam prethodnih godina na putu čiji je konačno odredište NBA. Ovo je velika prilika za mene“, dodao je Bjelica.

Trener Minesote i prvi klupski operativac Flip Saunders rekao je da se isplatilo višegodišnje čekanje na dolazak srpskog košarkaša.
“To je bio dugačak proces. I pre pet godina je sedeo u ovoj zgradi, a u glavi je imao ideju da zaigra u NBA ligi. Prethodnih pet godina napravio je mnogo dobrih stvari u Evropi i zato verujem da neće biti samo učesnik NBA, već ozbiljan protagonista i igrač koji će imati uticaj na ekipu“, naveo je Saunders.

Bjelica je u sezoni za nama proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige, prosečno je beležio 12,1 poen i 8,5 skokova po utakmici.

Saunders je dodao i da je oduševljen liderskim kvalitetima srpskog košarkaša i osobinom da preuzima odgovornost u najvažnim trenucima.
“To je glavna razlika. On je u Evropi bio glavni igrač, nosio je ekipu i sjajan je u tome. Upravo to očekujem da donese i ekipi Minesote. Neće dozvoliti da ga neko zastraši na terenu“, poručio je Saunders.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Nemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsFlip Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara