Olga Danilović i Katarina Jokić brane čast Srbije u Hjustonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.11.19. | 16:47

Srpske teniserke u sam smiraj sezone žele do novih bodova

Teniska sezona je na samom izmaku. U toku su poslednji turniri pred kratku zimsku pauzu, a jedan od njih trenutno se igra u Hjustonu gde Srbija ima dva predstavnika. I dok Olga Danilović večeras već igra meč drugog kola, njena tri godine starija koleginica tek kreće iz prve runde.

Olga će pred sobom imati domaću teniserku, An Li, koja slovi za 13. nosioca na čitavom turniru. Amerikanka je nekih 40 mesta bolje plasirana od Olge Danilović i slovi za blagog favorita u njihovom međusobnom okršaju. Uz to, treba dodati i da je Li pobedila u njihovom jedinom direktnom susretu pre dve godine u juniorskoj konkurenciji na Vimbldonu kada je bilo 2:0.

Izabrane vesti

Ukoliko Olga kojim slučajem uspe da prebrodi drugu prepreku na turniru, u narednom kolu će je čekati bolja iz meča između Katarine Zavatske i Džesike Ponše. Ukrajinka je veliki favorit protiv Francuskinje, pošto je gotovo 100 mesta bolje plasirana na WTA listi.

Što se Katarine Jokić tiče, ona je prvobitno bila ukrštena u žrebu sa Majom Hibi iz Japana, ali je ona odustala od takmičenja, pa je na njeno mesto uskočila domaća teniserka Kajla Dej. Rođena Zrenjanika će i pored toga imati težak posao protiv Amerikanke, koja je za oko 200 mesta bolje rangirana na WTA listi.

Ukoliko napravi iznenađenje, srpsku teniserku u drugom kolu čeka deseti nosilac na turniru, Mendi Minela iz Luksemburga.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara