Đoković i Museti (© Reuters)
Đoković i Museti (© Reuters)

Novak Đoković: Svidelo mi se što gubim 0:2

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 19:51

„Volim da igram sa mladim momcima pet setova“, kaže Srbin posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa

Živci kao strune. Da budemo do kraja otvoreni, znali smo. Mi u Srbiji, cela planeta, čak i Lorenco Moseti da će se u četvrtfinale plasirati svetski broj jedan.

Kad je bilo teško, kad je hodao ivicom, opet je Novak Đoković potvrdio status elitnog tenisera. Psihofizički nedodorljivog. Mada, sam priznaje da mu se dopalo da gubi. Kao da je sebi i drugima želeo da pokaže da još jednom može da dobije meč kad mnogi u njega počnu da sumnjaju.

Izabrane vesti

Osećao sam se nervozniji nego kada sam počeo. Čak mi se svidela činjenica da izgubim dva seta, bio sam pod tenzijom, nisam mogao da pronađem udarce, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka i nisam se osećao dobro“, obrazložio je Novak Đoković posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa.

Prvog dana druge sedmice turnira u Parizu savladao je talentovanog Italijana, iako je bilo 0:2. Na kraju je Moseti predao, pri rezultatu 4:0 u odlučujućem setu. Ne mari, i taj detalj ulazi u biografiju Beograđanina koji je peti put u karijeri na najvećim turnirima dobio posle pomenutog zaostatka.

„Museti je igrao veoma dobro. Posle gubitka drugog seta morao sam da promenim igru, da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u mojim udarcima, igrao sa više samopouzdanja i tako sam prilazio loptici. Smanjio sam broj grešaka. Tako je trebalo da igram od početka“.

Mnogi su složni u oceni da je odlučujući faktor bilo iskustvo Novaka. Na grend slemovima je 40 puta igrao meč u pet setova, ovo mu je bila 31. pobeda, po čemu je prestigao Rodžera Federera.

Volim da igram sa mladim momcima pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse, jer se osećam fizički odlično. Tužno što je Museti morao da odustane, očigledno se fizički borio od početka četvrtog seta“.

Zna Srbin kako se osećao Museti tokom meča osmine finala, zbog čega je bio prinuđen da se povuče.

S početku karijere sam se borio sa povredama, povlačio sam se sa grend slemova. To nije nešto što želite kao mlad igrač, ali vidite da je i Museti igrao pet setova sa Čekinatom. Nije mu prvi put. To je kombinacija emocija i uzbuđenja, istovremeno i pritisak. Veliko iskustvo koje može da ode u oba pravca“, dopunio je Novak Đoković, kome će u borbi za plasman u polufinale rival biti još jedan Italijan, Mateo Beretini.

 


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPRolan GarosLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara