Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

Lude vibracije Majamija: Alkaras radi neverovatne stvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 01:07

Španac rutinski savladao Lorenca Muzetija i posle odbranjene titule na Indijan Velsu, želi pehar i u Majamiju gde je slavio pre dve godine

Još pre dve godine videlo se da je poseban. Tada je Karlos Alkaras kao 18-godišnjak, podigao svoj prvi masters pehar. Beše to u Majamiju gde ga je prošle sezone u spektakularnom polufinalu zaustavio Janik Siner, gde je večeras izborio plasman u četvrtfinale. Rival je bio 24. igrač sveta Lorenco Muzeti, a otpor Italijana dovoljan samo za nekoliko spektakularnih razmena koje već obleću internetom. Ne i za set protiv prvog favorita za pehar na Floridi - 2:0 (6:3, 6:3).

Nakon što je pobedio Muzetija, Karlitos je markerom malo šarao po kameri - "Miami vibes iz crazy", napisao je Španac, a tih ludih vibracija bilo je i na terenu. Pri kraju prvog i početkom drugog seta kada su publiku na Hard Rock stadionu mladi teniseri bacali u delirijum.

Izabrane vesti

Italijan ipak nije uspeo da oteža posao prvom nosiocu i okršaj je završen za manje od sat i po vremena. Jednostavno, Alkaras u prvom setu nije dozvolio nekadašnjem svetskom broju 15 da uopšte dođe do brejk šanse, a iako je u drugom setu Muzeti ekspresno vratio brejk smanjivši na 4:3, već u narednom gemu momak iz Mursije mu je ponovo oduzeo servis i najavio plasman među osam najboljih gde ga čeka Grigor Dimitrov koji je posle tročasovnog maratona sa Hubertom Hurkačem dobio taj-brejk odlučujućeg seta.

Neverovatne stvari radi Karlos Alkaras. Sa 20 godina iza sebe ima već 12 masters četvrtfinala i sedam četvrtfinala na grend slem turnirima. Samo Rafael Nadal (15) ima više masters četvrtfinala od Karlitosa pre napunjene 21 godine. Poređenja radi, Novak Đoković ima 11, a Karlitos do petog maja i 21. rođendana ima šansu da dobaci do 14 četvrtfinala budući da ga očekuju mastersi u Monte Karlu i Madridu. Osvajanjem Indijan Velsa pre nekih desetak dana došao je do pete masters titule i sada se ozbiljno nameračio na šestu.

A bez Novaka Đokovića na turniru, ponovo će mu glavni takmac u pohodu na pehar biti Janik Siner kojeg je porazio u finalu Indijan Velsa. Italijan je rutinski došao do četvrtfinala savladavši Australijanca O'Konela (4:6, 3:6), a rival u borbi za polufinale biće mu Čeh Tomaš Mahač, dok ga potencijalno tamo očekuje Danil Medvedev.

Ukoliko na kraju Alkaras podigne pehar u Majamiju, prići će lideru ATP liste Đokoviću (9.725) na svega 280 bodova zaostatka pošto mu pobeda u finalu garantuje brojku od 9.445 bodova.



tagovi

Karlos AlkarasLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara