Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Ko može da zaustavi Sinera? Igrači van top 20 društva sigurno ne

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 19:24

Italijan došao do 24. pobede u 25. meču u 2024. godini i zakazao četvrtfinale sa boljim iz duela Grigor Dimitrov - Holger Rune

Janik Siner igra najbolji tenis u 2024. godini i ta teza će stajati dok se ne dokaže suprotno. Još jednu recku upisao je Italijan, 24. u 25. meču u 2024. godini, a pobedom nad Janom Lenardom Štrufom plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu - 2:0 (6:4, 6:2). Stoga pitanje, ko može da stane na put novopečenom svetskom broju dva?

Igrači van top 20 očigledno ne. Jer pobeda nad 25. igračem planete značila je nastavak jednog prilično dugog niza. Od Sinsinatija prošle godine Siner nije poražen od igrača koji ne pripada pomenutom društvu, još od kada mu je meru uzeo Dušan Lajović.

Izabrane vesti

Naredno pitanje jeste, može li Sinera da zaustavi prošlogodišnjeg finalistu i sedmog tenisera sveta Holgera Runea? Danac je u maratonu dugom tri i po sata dobio dva taj-brejka protiv Grigora Dimitrova. Stefanos Cicipas i Karen Hačanov su mu potencijalni rivali u polufinalu, a u borbi za pehar, pod uslovom da do samog kraja ne bude iznenađenja, sastao bi se, naravno, sa Novakom Đokovićem.

Interesantno, Siner u 20 od 25 mečeva u aktuelnoj sezoni nije izgubio set, a i danas je Štruf bio daleko od toga da meč učini neizvesnim budući da je stekao i propustio tek jednu brejk šansu.

Momak iz Južnog Tirola nastavio je da pomera neke granice pridruževši se nekolicini teniskih legendi. Od danas je četvrti najmlađi igrač u Open eri koji je tri puta uzastopno dobacio do četvrtfinala Monte Karla. Mlađi su bili samo Mats Vilander, Rafa Nadal i Bjorn Borg. Takođe, tek je treći igrač koji se domogao četvrtfinala svakog od uvodna četiri grend slema ili mastersa sezone (Australijan Open, Indijan Vels, Majami i Monte Karlo). Pre njega to su uspevali samo Nadal (2007, 2008 i 2009) i Novak Đoković (2009).


tagovi

Janik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara