Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović našao put do drugog kola Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.06.21. | 19:53

Pao Banjis – 3:1

Drži nivo Miomir Kecmanović. Na prva grend slema u sezoni, Australijan openu i Rolan Garosu, došao je do drugog kola, a taj rezultat ostvario je i danas na Vimbldonu.

Mladi srpski teniser je opravdao zvanje favorita, pobedio je Fakunda Banjisa u četiri seta posle dva sata i 45 minuta igre – 6:4, 3:6, 6:3, 7:6. A, težak rival čekaće ga u narednom kolu, kada bude imao priliku da ostvari uspeh karijere, pošto će igrati sa boljim iz duela Roberto Bautista Agut – Džon Milman.

Izabrane vesti

Dobar otpor pružio je Banjis našem teniseru, iako je za pedesetak mesta slabije rangira na ATP listi. Ipak, Kecmanoviću trava bolje leži nego većini južnoameričkih tenisera...

U prvom setu jedan brejk, napravio ga je Miomir, dovoljan da dobije taj deo meča. Isto je bilo i u drugom, samo što je Banjis bio taj koji je oduzeo servis rivalu.

Mnogo borbe je viđeno u naredna dva seta, „brdo“ brejk šansi, ali je Kecmanović nadjačao Argentinca, nije popustio ni u četvrtom, iako je izgubio brejk prednosti kada je servirao za pobedu. U taj brejku je bio bolji sa 7:1 i prošao u drugo kolo Vimbldona.


tagovi

Miomir KecmanovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara