Darko Spalević protiv Partizana (©MN Press)
Darko Spalević protiv Partizana (©MN Press)

Darko Spalević: Kragujevac ovo zaslužuje, Radnički može do grupne faze

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 16:41

Nekadašnji golgeter hvali aktuelnu generaciju Šumadinaca: "Neki igrači su me oduševili, poput Aleksića, Gluščevića i Ortiza, ali ne umanjujem ničiji doprinos. Svaka čast svima za ovaj ogroman rezultat"

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Kada je sudija Novak Simović u petak oko 20 sati i 30 minuta odsvirao kraj utakmice na Banovom brdu, gde je Partizan sa 1:0 savladao Čukarički, slavlje je moglo da počne u Kragujevcu. Povod je bio i zvanično obezbeđna evropska viza Radničkog, prva od osnivanja kluba pre 101 godine.

Izabrane vesti

Feđa Dudić je napravio ogroman uspeh sa ekipom iz srca Šumadije, a čestitke i pohvale stižu sa svih strana. Stručni štab i igrači zasluženo su okićeni lovorikama kao nagradom za sjajna izdanja, posebno u drugom delu sezone.

Obradovalo je ovo sve simpatizere Radničkog, ali i bivše igrače koji ne kriju oduševljenje zbog postignutog. 

Jedan od onih koji biranim rečima ovih dana pričaju o Radničkom je i nekadašnji golgeter čije ime Kragujevčani dobro pamte - Darko Spalević. U dva mandata je nosio dres Kragujevčana i sakupio preko 100 utakmica. U dresu kluba sa Čika Dače postigao je preko 60 golova i svojevremeno bio najbolji strelac domaćeg prvenstva. 

Spalević je minulog vikenda boravio u Sarajevu, gde je sa veteranima Slavije (još jednim od velikog broja klubova za koje je nastupao) učestvovao na turniru bivših fudbalera, a tom prilikom za Mozzart Sport se osvrnuo na aktuelne rezultate Radničkog iz Kragujevca.

"Ovaj grad i ovaj klub to definitivno zaslužuju. Stručni štab je napravio ozbiljan posao i čestitam im na tome. Presrećan sam. Radnički je klub u kojem sam proveo najveći deo svoje karijere i naravno da su prisutne emocije. Neki igrači su me oduševili, poput Aleksića, Gluščevića i Ortiza, ali ne umanjujem ničiji doprinos. Svaka čast svima za ovaj ogroman rezultat", istakao je nekadašnji napadač.

Darko Spalević je bio deo generacije koja je pre 12 godina bila nadomak istorijskog plasmana u Evropu. Ističe zadovoljstvo što je bar kao navijač dočekao da se u Kragujevcu zaigra evropski fudbal.

"Sećam se naravno te sezone (2011/2012). Uf, odmah su mi emocije proradile... Vratili smo se u Superligu i nismo očekivali da ćemo imati tako uspešnu sezonu. Igrali smo jako dobro, imali odličnog trenera (Slavenko Kuzeljević) i malo po malo došli smo na korak do Evrope. Nažalost, ostali smo bez toga i iz ove perspektive mi je jako žao što nam to nije pošlo za rukom. Ipak, ova generacija može se smatrati našim naslednicima i treba da budu ponosni na sve što su napravili".

Veruje nekadašnji napadač da Radnički može da se domogne grupne faze, bilo da se nađe u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu konferencije.

"Sve zavisi od žreba, ali ova ekipa ima kapacitet da igra sa jakim protivnicima. Ubeđen sam u to. Odličan su kolektiv, ali neophodno je svakako angažovati još pojačanja. Treba se veseliti ovom uspehu, ali mislim da se ne treba zaustaviti na ovome. Mislim da ova ekipa može do grupne faze i to bilo fantastično", priželjkuje Spalević u razgovoru za Mozzart Sport.



tagovi

Darko SpalevićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara