Gilbert: Nadal ima veće šanse od Novaka da godinu završi na prvom mestu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.19. | 16:17

A, prvo je verovao u Đokovića

Rasplet teniske sezone će biti vrlo uzbudljiv. Novak Đoković i Rafael Nadal će se boriti za prvo mesto na kraju 2019. a kako sada stvari stoje, Španac ima veće šanse da prezimi na tronu.

Međutim, sve u svetu tenisa ume da se obrne kada se tome niko ne nada, tako da je nemoguće prognozirati šta će se desiti sa Nadalom i Đokovićem do kraja završnog mastersa. Nekadašnji američki teniser Bred Gilbert je do pre desetak dana verovao da će Novak biti broj 1 u januaru. Sada, pak, drugačije razmišlja.
Kada je Đoković osvojio Tokio, rekao sam da će osvojiti i Šangaj i u tom slučaju bi bio na samo 500 bodova zaostatka u trci sa Nadalom, što bi bila velika prednost za njega. Međutim, u Kini je ispao u četvrtfinalu i sada ima 1.280 bodova manje od Rafe, pa su Nadalove šanse veće da bude prvi na kraju sezone“, rekao je Gilbert, koji je stručni komentator za ESPN.

Izabrane vesti

Interesantno je da Amerikanac veruje kako Nadala u stvari ne zanima da li će biti broj 1.
Nadal ne menja svoj raspored turnira, niti juri poene, niti mislim da sada razmišlja o broju 1. On mrzi kada ljudi pričaju o tome šta bi mogao da osvoji, to mu ne prija. Đoković je drugačije što se toga tiče, posebno kada se priča o rekordima“.

Finiš sezone doneće svakako istorijsku situaciju: ili će se Đoković izjednačiti sa rekorderom Samprasom kao šestostruki vlasnik trona na kraju godine ili će se desiti da se Rafa izjednači sa Novakom i Federerom, koji su do sada pet puta bili prvi na kraju sezone.
Mislim da bi ovo drugo bilo prikladnije, jer kada pogledate šta su sve njih trojica osvojila do sada, pa kada bi se izjednačili i po ovom parametru, to bi bilo ludo“, ocenio je Gilbert.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara