Kajl Gaj (©FIBA Champions League)
Kajl Gaj (©FIBA Champions League)

Kajl Gaj posle 34 poena: Rekordi mi ne znače ništa, hoću titulu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 21:56

"Mislili su mnogi da je naše vreme prošlo, a imamo kvalitet da se borimo sa svima"

Istorija se pisala u Beogradskoj areni na otvaranju Fajnal fora FIBA Lige šampiona. Ne samo zato što se prvi put jedna takmičarska utakmica u muškoj seniorskoj košarci igrala na LED terenu, već i zato što je novi rekord završnice takmičenja ubacio Kajl Gaj.

Vrsni američki šuter predvodio je Tenerife sa 34 poena, što je novi ‘plafon’ kada je u pitanju Fajnal for Lige šampiona, ali je on posle utakmice imao jasnu poruku:

Izabrane vesti

”Nisu mi važni rekordi, hoću samo da držim trofeje u rukama”.

Bila je utakmica neizvesna gotovo do pred sam kraj, ali je dvostruki šampion pokazao klasu.

”Borili smo se jako, utakmica je bila jako tvrda i na kraju smo uspeli da se odlepimo pa nas čeka finale u nedelju”, kaže jedan od heroja Tenerifa.

On ponavlja da mu odlična utakmica ne znači toliko, već da je bitno da se pobeđuje. Kao i da saigrači imaju poverenje u njega.

”Pobeda je pobeda. Momci su verovali u mene, trener je verovao u mene. A, kada je tako, onda moraš da uzmeš šut”.

Gaj je sezonu počeo u Panatinaikosu, ali je morao da ode pošto je brzo izgubio status kod Ergina Ataman. Prelazak u Tenerife bio je pun pogodak.

”Bio je težak i dug put. Bilo mi je lepo u Atini, volim te momke i ostaćemo prijatelji dugo. Iskreno, bilo mi je teško, ali morao sam da odlučim tako, da odem negde gde mogu da igram, kako bih povratio samopouzdanje. Nisam hteo da sedim sa strane i gledam kako se sezona odvija. Nije mi bitno koliko igram, već samo da pobeđujemo. Kada se pojavila opcija da odem u Tenerife, odmah sam pristao”.

Panatinaikos i Tenerife imaju različite košarkaške stilove.

”Volim da igram košarku i da se adaptiram na različite stilove. Ako treba da se igra sporije, tu sam, ako treba i brže, nije problem. Sve što se od mene traži, spreman sam da uradim. Ovde je konkretno moj zadatak da ubacujem loptu u koš i postižem velike koševe, zato sam tu”.

Ma ko bio protivnik u finalu, cilj ostaje isti.

”Bilo je sjajno. Ali, mi razmišljamo o onom što nas čeka, a to je finale. Neće to biti samo još jedna utakmica, ovo je ipak Fajnal for, mnogo je toga na stolu. Došli smo da bismo pobedili i u nedelju”.

Ističe da ga nije iznenadilo što se Peristeri borio maltene do kraja za pobedu.

”Znali smo da će ovo biti rovovska borba, možda je bilo tesno više nego što smo očekivali pred kraj, ali uspeli smo da zadržimo hladnokrvnost u ključnim trenucima i pogodimo kad god je bilo potrebno”.

Tenerife kao dvostruki šampion i gotovo redovan učesnik Fajnal fora pokazao je da i dalje ima žara u timu.

”Imao sam poverenja u njih, kao i oni u mene. Jako smo talentovan tim. Mnogi su mislili da je možda naše vreme prošlo, ali mi ćemo pokušati da pobeđujemo koliko i kad god možemo”.

LED teren je nešto posebno.

“Teren je bio odličan, malo klizav u nekim momentima, ali verujem da je navijačima bilo posebno zanimljivo. Teren donosi toplotu odozdo zbog svetla, ali nisam osetio da se to prenelo na loptu”.

Finale se igra u nedelju od 20 čas.


tagovi

Kajl GajFIBA Liga šampionaIberostar TenerifeKK Tenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara