Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đere poražen od laki luzera: Italijan posle preokreta režirao osvetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 23:39

Museti prvi put u karijeri savladao Đerea 6:4, 6:7 (5), 4:6

Laslo Đere okončao je takmičenje u na mastersu Parizu već na prvom koraku, a bolji od srpskog tenisera bio je Lorenco Museti 6:4, 6:7 (5), 4:6.

Italijan je do prve pobede u međusobnim duelmia stigao nakon tri seta i velikog preokreta, te je na najbolji način iskoristio šansu koja mu se ukazala kao "srećnom gubitniku".

Izabrane vesti

Museti je u glavni žreb dospeo uprkos porazu od Uga Gastona u poslednjem kolu kvalifikacija, nakon čega mu se put ukrstio sa 51. teniserom sveta. Tradicija i dosadašnja tri duela nagoveštavala su uzbudljiv meč u tri seta, a pređašnji učinak ulivao je više nade Srbinu koji je iz svakog izlazio kao pobednik.

Već u prvom gemu Đere je stigao do brejk lopte koju nije iskoristio, međutim popravni je usledio u petom gamu u kojem je 51. teniser sveta osvojio gem na servis rivala i stekao prednost koju je očuvao do kraja seta.

Vođstvo rivala i brejk koji je pretrpeo na početku drugog seta nisu obeshrabrili Musetija, te je Italijan odmah odgovorio ribrejkom posle kojeg su teniseri nizali gemove na svoj servis, pa je drugi set odlučen u taj-brejku koji je pripao Musetiju.

U trećem setu 67. teniser sveta se potpuno probudio, stekao brejk koji je odmah ispustio, ali je već u narednom gemu na servis protivnika trasirao put do pobede. Srpski teniser je u desetom gemu uspeo da spase tri meč lopte, međutim posle dva sata i 37 minuta igre je pretrpeo peti uzastopni poraz.

Museti će u šesnaestini finala odmeriti snage sa boljim iz duela Dakvort - Batista-Agut.


tagovi

Laslo ĐereLorenco MusetiMasters Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara