Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Bivši asovi oduševljeni Novakom: Bio je besprekoran, nemate gde da ga napadnete

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 06:49

Mats Vilander i Endi Rodik hvale teniskog kralja, devotostrukog šampiona Melburna, osvajača 18 grend slem kruna. Ivanišević kaže da je Đoković favorit na Vimbldonu i US openu

Planeta se divi Novaku Đokoviću posle nove krune na Australijan openu. Kao što su Rafael Nadal i Rodžer Federer kraljevi Rolan Garosa i Vimbldona, tako je naš as vladar Melburna. Devet puta je osvojio Ozi open. U finalu ovogodišnjeg prvog grend slema sezone je pregazio Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima. Ni povreda nije poremetila teniskog vladara da sezonu počne trofejom i stigne na samo dva pehara manje na najvećim turnirima u odnosu na velike rivale, Federera i Nadala.

Teniski svet je oduševljen novim peharom Đokovića. Hvalospevi stižu sa svih strana. Mats Vilander, nekada prvi igrač sveta, sada komentator Eurosporta, nije mogao da nađe zamerku. Nekada je bio večiti kritičar prvog reketa sveta, ali sada je samo mogao da kaže da je ovo bila savršena Đokovićeva igra u devetom finalu u Melburnu (bez poraza u borbi za trofej) na prvom grend slemu sezone.

Izabrane vesti

"Bila je to neverovatna predstava. Đoković je počeo meč iz snova, odmah je poveo sa 3:0, a onda se Medvedev nekako vratio i pomislili ste da će se ovo možda pretvoriti u težak meč. Ali tada je Novak samo igrao bolje i bolje... Imao je malo ’štucanje’ početkom drugog seta, ali je brzo prebrodio krizu. Tako je bio čvrst i osvajao bodove na toliko različitih načina“, rekao je Vilander.

Đoković je morao i protiv bolova da bi osvojio devetu titulu u Australiji. Vilander je rekao da psihološke izazove koje je imao Novak ne treba da se potcene.

"To je bila manja povreda, verovatno je tako i Novak mislio. Bio je pun samopouzdanja, prošao je prva četiri meča, nije se dobro osećao na startu turnira posle mečeva sa Tiafoom i Fricom. Poslednja dva meča su bila besprekorna za Đokovića. Jednostavno nije grešio u polufinalu i finalu. Kada gledate Novaka na Australijan openu, čini se da ga je teško pobediti kao Rafu na Rolan Garosu“, zaključio je Šveđanin.

Zanimljiv komentar na finalni meč, ali i ceo Australijan open i dominaciju Đokovića imao je Endi Rodik, nekadašnji šampion US opena.

"Đoković je tako dobar. Rutinski redovno dobija velike, velike igrače na Australijan openu već godinama. Nemate gde da ga napadnete na terenu. To je kao kad ne možete da udarite boksera, a taj bokser može da vas nokautira s obe ruke, respekt”, napisao je Rodik na Tviteru.

Novakov trener Goran Ivanišević uključio se u prognozu da li naš as može da prestigne Rodžer Federera i Rafu Nadala po broju trofeja na najvećim turnirima.

"Rafa će sigurno da osvoji još jedan ili dva Rolan Garosa, što znači da će Novak morati da iskoristi svoje prilike. Novak je favorit na Vimbldonu i US openu“, rekao je nekadašnji osvajač londonske trave.

Na najnovijom rang listi Novak Đoković ima 12.030 poena. Na drugom mestu je Rafael Nadal, koji je ispao u četvrtfinalu Melburna od Grka Stefanosa Cicipasa, sa 9.850. Slede Danil Medvedev, Dominik Tim, Rodžer Federer, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Italijan Mateo Beretini koji kompletra Top 10 najboljih tenisera na svetu.



tagovi

Australijan Open 2021.Australijan openNovak ĐokovićMats VilanderEndi RodikGoran Ivanišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara