Karlos Alkaras (©AFP)
Karlos Alkaras (©AFP)

Alkaras frustriran posle debakla: Osetio sam se kao 13-godišnjak, nisam znao šta da radim

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 14:59

"Razgovarao sam sa svojim timom i rekao im da ne znam šta treba da radim. Ne znam njegove slabosti, ne znam ništa...", iskren je bio Španac posle poraza od Grigora Dimitrova

Nade Karlosa Alkarasa da će tituli iz Indijan Velsa dodati i onu iz Majamija na najsuroviji način su se raspršile u noći između četvrta i petka. U četvrtfinalu mastersa na Floridi Grigor Dimitrov je za sat i po vremena razbio prvog nosioca turnira (2:0, po setovima 6:2, 6:4) nanevši mu četvrti poraz u sezoni.

Nemoćan kao nijednom od starta takmičarske godine, Alkaras je ovim porazom ugrozio drugu poziciju na ATP listi - preuzeće je Janik Siner ukoliko trijumfuje u Majamiju - a posle meča sa bugarskim teniserom priznao je da se osetio kao trinaestogodišnjak.

Izabrane vesti

"Igrao je sjajan tenis, gotovo savršen. Rekao bih čak i savršen. Nisam mogao da pronađem rešenja. Nisam mogao da pronađem način da učinim da se oseća neprijatno na terenu. Zbog toga osećam frustraciju trenutno, učinio je sa se osećam kao da mi je 13 godina. Bio je to odličan meč s njegove strane", iskren je bio Alkaras.

Iako je izgubio bez dobijenog seta, Španac je zadovoljan partijom koju je pružio. Ipak, rešenje za Dimitrova nije uspevao da pronađe.

"Bilo je ludo. Razgovarao sam sa svojim timom i rekao im da ne znam šta treba da radim. Ne znam njegove slabosti, ne znam ništa... Zbog toga osećam frustraciju trenutno, ali napustio sam teren zadovoljan svojim tenisom."

Dimitrov je i pre nepunih pet meseci uspeo da savlada Alkarasa u Šangaju, tada pošto je nadoknadio set zaostatka.

"Verujem da sam igrao dobar tenis. Napustio sam teren misleći da je verovatno trebalo da promenim igru malo ranije, ali svakako, osećam da sam igrao dobar tenis. Ne savršen, ali dobar... Iskreno, u Šangaju nisam igrao najbolje, smatram da sam dana igrao bolje nego u drugom i trećem setu meča u Šangaju..."

Dimitrov, koji će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva, nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa.

"Da biste ga dobili morate da igrate najbolje što umete, jednostavno je tako. Ušao sam u meč vrlo fokusiran i sa jasnom idejom šta treba da radim. Ponekad je jednostavnost genijalna. Veoma, veoma je teško to uraditi, posebno kada igrate protiv takvog protivnika, ali ja sam zaista mogao da diktiram igru, čitam igru malo bolje nego prošli put. Sve u svemu, sjajan meč sa moje strane i srećam sam što sam ga završio u dva seta."



tagovi

Karlos AlkarasGrigor DimitrovATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara