Andrija Vulikić (©MN Press)
Andrija Vulikić (©MN Press)

Vulikić: Malo ko može da nas pobedi kod kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 18:59

Subotičani u odloženom meču sprečili slavlje Novog Sada

Trebalo je Spartak i Novi Sad da se sastanu još krajem novembra, ali zbog zdrastvenih problema Subotičana okršaj je više puta morao da se odlaže. Tek sinoć je i konačno odigran, a pobedu je odnela ekipa koju sa klupe vodi Ivica Jevtić - 3:2 (20:25, 22:25, 25:20, 25:21, 15:10).

Momci iz srpske Atine, koji su prošle sezone bili u rangu ispod Superlige, odlično su otvorili utakmicu i poveli 2:0. Domaći su tada videli da nema šale sa motivisanim protivnkom, trgli su se i podigli nivo igre... Uspeli su da dobiju naredna tri seta i upišu trijumfu.

Izabrane vesti

"Veoma teška utakmica za nas, nakon duže pauze. Bili smo stegnuti u prva dva seta, što je protivnik iskoristio i poveo je sa 2:0. Međutim, uspeli smo na vreme da se konsolidujemo i čitava ekipa je zaigrala mnogo bolje. Ponovo smo dokazali da malo ko može da nas pobedi kod kuće, kao što je to bio slučaj ove, ali i prethodne sezone. Na kraju smo u petom setu odigrali najbolje kada je i bilo potrebno i ostvarili zasluženu pobedu", rekao je dizač Spartaka Andrija Vulikić za sajt lige.

Trener Novog Sada Nedžad Osmankač nije imao mnogo toga da zameri igračima...

"Teško je biti zadovoljan porazom. Međutim, zadovoljan sam kako je izgledala ekipa. Bili smo blizu pobede i igrali smo veoma hrabro. Nekako se to sve u trećem setu promenilo i naša mladost nije uspela da izgura utakmicu do kraja. Iskreno, nije nam imperativ bio trjumf u Subotici, ali dali smo sve od sebe i to me raduje. Sa prošlogodišnjim finalistom plej-ofa smo igrali izjednačeno, ali je ovog puta sreća bila na njihovoj strani. Nadam se da će u drugom meču ta sreća biti na našoj", podvukao je Osmankač.

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Aleksandar Tumbas sa 17 poena, a pratio ga je Nemanja Jungić sa 15. Nikola Pavlović je zabeležio 13, dok je Marko Lečić stao na deset. U dresu Novog Sada najbolji je bio Branko Kopitić sa 16 poena.

Spartak i dalje ima utakmicu manje u odnosu na rivale, jer treba da nadoknadi meč sa Partizanom. Trenutno Subotičani imaju skor 7-4, a Novosađani su na učinku 3-9.



tagovi

OK SpartakOK Novi SadSuperliga Srbije u odbojciAndrija VulikićNedžad Osmankač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara