Potpisao Šohej Otani i postao najplaćeniji sportista sveta

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.12.23. | 09:51

Spekuliše se da će zaraditi 700.000.000 dolara

Japanska bejzbol zvezda Šohej Otani, najpoželjniji slobodni igrač MLB-a, potpisao je ugovor s Los Anđeles Dodžersima, čime je postao najbolje plaćeni sportista na svetu.

Mada pojedinosti ugovora nisu zvanično saopštene, američki mediji spekulišu da se radi o cifri od neverovatnih 700.000.000 dolara za deset godina vernosti Dodžersima, što je ujedno i najveći iznos u istoriji bejzbola izdvojen za nekog igrača.

Izabrane vesti

"Odlučio sam se za Dodžerse, oni će biti moj sledeći tim", napisao je na Instagramu Otani, koji je prvih šest godina svoje MLB karijere proveo s Los Anđeles Ejndželsima.

Otani se zahvalio obožavateljima i Ejndželsima na šest godina koje će, kako je rekao, "zauvek biti urezane u njegovom srcu".

"Svim obožavateljima Dodžersa obećavam da ću uvek činiti ono što je najbolje za ekipu i da ću nastaviti da dajem sve kako bih bio najbolja verzija sebe", napisao je 29-godišnji Japanac.

Otani, koji se nikada nije pojavio u utakmici doigravanja za MLB, pridružuje se Dodžersima koji su posle trijumfa 2020. imali tri sezone završene neuspehom u postsezoni.

Japanac jednako dobro baca i udara i često ga porede s legendarnim Bejbom Rutom. Prošlog meseca proglašen je za Najkorisnijeg igrača Američke lige uprkos povredama koje su mu prekinule sezonu 2023.

On je prvi igrač koji je jednoglasno osvojio nagradu dva puta. Titulu najkorisnijeg poneo je i 2021. godine.


tagovi

bejzbolŠohej OtaniMLB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara