Slavlje odbojkaša Spartaka (©MN Press)
Slavlje odbojkaša Spartaka (©MN Press)

Ponovo pet setova: Subotičani preživeli još jednu dramu ove nedelje

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 22:42

Dobio je Spartak odložen meč protiv Novog Sada u utorak, a onda je danas posle pet setova slavio protiv Takova

Očekivalo se da Spartak dođe do pobeda protiv Novog Sada i Takova, ali daleko od toga da je delovalo da će se prošlogodišnji finalisti plej-ofa ovoliko namučiti protiv ekipa iz donjeg doma.

U utorak su Subotičani u odloženom meču Superlige tek posle pet setova slavili trijumf protiv tima Nedžada Osmankača, a večeras su ponovo morali da igraju taj-brejk. Preživeli su još jednu dramu protiv motivisanog Takova i ostvarili osmu pobedu u domaćem prvenstvu - 3:2 (25:21, 13:25, 25:16, 23:25, 15:8).

Izabrane vesti

Posle dobijenog prvog seta izabranici Ivice Jevtića su se prilično opustili, a to je rival iskoristio da ih potpuno baci na kolena u drugom činu. Momci iz Gornjeg Milanovca su dobili taj period veoma ubedljivo - 25:13 i tako pokazali da u Suboticu nisu došli sa belom zastavom. Trgli su se domaći u trećem setu, ali su četvrti ponovo prepustili rivalu. Tek u taj-brejku Spartak je slomio konačno otpor protivnika i uzeo dva boda.

Najzaslužniji za ovako neizvesnu borbu sa favoritom bio je Milan Krstić, koji je za Takovo osvojio čak 27 poena. U pobedničkom sastavu po 14 poena su zabeležili Nikola Pavlović i Ahmed Omar. Nemanja Jungić je doneo pozitivno promenu kad je ušao u igru, a završio je meč sa 11 poena.

Spartak u narednom kolu igra u gostima protiv Mladog radnika, a Takovo na domaćem terenu dočekuje Vojvodinu.

Subotičani trenutno imaju skor 8-4, uz jednu utakmicu manje koju nisu odigrali u prvom delu sa Partizanom. Ekipa iz Gornjeg Milanovca je posle 13. kola na učinku od tri pobede i deset poraza.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

13. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički 3:0

Crvena zvezda - Spartak Ljig 3:0

Spartak Subotica - Takovo 3:2

Subota

17.00: Partizan - Jedinstvo Stara Pazova

18.00: Novi Sad - Karađorđe

Nedelja

18.00: Ribnica - Mladi radnik



tagovi

OK TakovoOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara