(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan sa Kubancem druga priča, Spartaku povreda dizača otežala posao

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 21:32

Crno-beli dobili prvi četvrtfinalni duel maksimalnim rezultatom, pa sada imaju vođstvo 1:0 u seriji

Dizač Kubanac Rikardo Mancano promenio je sliku Partizana - u najbitnijem trenutku crno-beli su počeli da liče na tim koji je prošle sezone uzeo triplu krunu. Večeras su izabranici Bojana Janića ostvarili pobedu protiv Spartaka, kome je istina znatno bio otežan posao zbog povrede prvog dizača - 3:0 (25:18, 25:22, 25.22). Ovaj četvrtfinalni okršaj sa tribina je gledao i selektor muške reprezentacije Srbije Igor Kolaković.

Napravili su Milija Mrdak i drugari značajan korak ka polufinalu, ali čeka ih još jedan ispit u Dudovoj šumi - sigurno teži nego u Masteru. Taj duel je na programu u subotu od 20.30.

Izabrane vesti

Već u drugom poenu utakmice povredu je doživeo Andrija Vulikić. Na teren je morao neplanirano mladi Ognjen Šuvački, plan Subotičana se u potpunosti promenio, nije im bilo lako... Trebalo je ekipi vremena da dođe do nekog ritma, ali tad je već Partizan imao veliku prednost. Crno-beli su bili veoma opasni na servisu, odlično su napadali - sve ih je uspešno uposlio dizač Rikardo Mancano - a procenti realizacije su bili prilično visoki. Tadić i Mrdak su prednjačili, ali su ih u stopu pratili ostali. Potpuno su Janićevi puleni zaustavili Veljka Mašulovića, pritisli su ga na prijemu, zatvorili u napadu i samim tim Spartak nije mogao da bude ravnopravan protivnik.

U drugom setu Subotičani nisu dozvolili da crno-beli od početka naprave razliku. Šuvački se opustio, sve bolje je dirigovao igrom, vodila se veća borba... Ali, Partizan je ponovo završnicu dočekao sa nekoliko poena viška. Mrdak je bio raspoložen, pa je završen posao rezultatom - 25:22.

Tada je već Spartak video da mora još bolje ukoliko ne želi da doživi maksimalan poraz. Veljko Mašulović je pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih napadača u ligi. Vukao je tim u ovom setu, činilo se sigurno ka osvajanju... Međutim, Partizan je sprečio bilo kakav preokret. Istopio je zaostatak i onda potpuno preuzeo inicijativu. U završnici više nije bilo nikakve dileme ko osvaja ovaj set.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Milija Mrdak sa 16 poena, dok je na drugoj strani Veljko Mašulović imao 12.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Sreda

Radnički - Mladi radnik 3:0

Crvena zvezda - Takovo 3:0

Karađorđe - Vojvodina 3:2

Partizan - Spartak 3:0

***revanš susreti na programu u subotu, serija se igra na dve pobede


tagovi

OK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara