Mirko Đurović, Boško Stanisavljević i Uroš Kolundžić  (©Starsport, ©srl.rs)
Mirko Đurović, Boško Stanisavljević i Uroš Kolundžić (©Starsport, ©srl.rs)

Pančevci dogovorili trojicu pojačanja, traži se i dalje Markovićev naslednik

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 14:30

Alem Toskić odbio ponudu Dinama. Naredne sezone žuto-crni dres nosiće levoruki, desni bek Boško Stanisavljević, desno krilo Uroš Kolundžić i povratnik iz Španije, srednji bek Mirko Đurović, saznaje Mozzart Sport

Dinamo iz Pančeva je obezbedio Evropu i naredne sezone. Igraće ovog meseca sa Partizanom za utešno treće mesto u Super rukometnoj ligi Srbije. Namučili su žuto-crne u polufinalu šampiona Vojvodinu u oba meča. Pre tih duela, iz tabora tima iz Banata je saopšteno da sa trenerom Draganom Markovićem, nekadašnjim selektorom Bosne i Hercegovine, neće biti nastavljena saradnja.

Prvi pik sportskog direktora žuto-crnih Aleksandra Blagojevića, koji je zimus posle deceniju i po napustio Partizan, bio je doskorašnji trener Celja Alem Toskić. Kako saznaje Mozzart Sport mladi stručnjak, koji je dve sezone vodio slovenačkog prvaka u Ligi šampiona, odbio je ponudu da se vrati u Srbiju.

Izabrane vesti

Dok traje potraga za novim kormilarom, Dinamo je dogovorio trojicu novajlija, dvojicu iz naše lige, levoruke, desnog beka Boška Stanisavljevića i desno krilo Uroša Kolundžića, a najveće pojačanje trebalo bi da bude srednji bek Mirko Đurović, igrač španskog Benidorma, saznaje Mozzart Sport.

Pančevci su prošle sezone imali najveći problem na poziciji desnog beka posle iznenadnog odlaska krajem prošle godine Tunišanina Vaela Trabelsija. Ostao je trener Marković samo sa mladim Vukom Novakovićem.

Stanisavljević dolazi iz kragujevačkog Radničkog. Ističe mu dvogodišnji ugovor narednog meseca i kao slobodan dolazi u Pančevo. Levoruki momak rođen 2002. godine bio je deo najbolje juniorske reprezentacije Srbije u poslednjoj deceniji koja je pre dve godine bila bronzana na juniorskom Evropskom prvenstvu u Portugaliji. Bio je član udarne trojke bekova sa Milošem Kosom i Stefanom Dodićem. Letos je Stanisavljević sa Orlićima bio četvrti na Svetskom šampionatu u Berlinu.

Kolundžić stiže iz Crvene zvezde u kojoj je prveo dve sezone. Igra na poziciji desnog krila i bio je jedan od boljih u crveno-belom dresu. On je u Ljutiice Bogdana stigao 2022. iz zrenjaninskog Proletera i bio je jedan od najstandardnijim u redovima Beograđana. Ove sezone na poziciji desnog krila u Dinamu su igrali nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Kostadinović i Mađar Boris Dornjei kome ističe dvogodišnji ugovor i male su šanse da se saradnja nastavi.

Najveće pojačanje Dinama trebalo bi da bude srednji bek Mirko Đurović, nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji se letos uputio u prvu pečalbarsku avanturu u španskom Benidormu. On je bio i na širem spisku od 35 igrača novog selektora Srbije Borisa Rojevića, ali i dalje je daleko od mesta u najboljoj selekciji. Pre odlaska na Pirineje, u mondenskom gradiću u blizini Valensije, bio je jedan od najboljih igrača crveno-belih.

18.00: (1,20) Eger (11,0) Vesprem KKFT (5,60)

Dinamo će naredne sezone imati mlađu ekipu. Tokom sezone su klub napustili veterani, golman Nemanja Marjanović (Partizan) i levi bek, defanzivni specijalista, Duško Čelica (Vranje). Problem za Pančevce je teška povreda nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Veljka Čabrila koji je sredinom februara u Superkupu Srbije protiv Vojvodine doživeo peh i morao je na operaciju ligamenta kolena. Mladog srednjeg/levog beka sigurno čeka još četiri-pet meseci pauze.



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superligaMirko ĐurovićUroš KolundžićBoško Stanisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara