Otvoreno prvenstvo Engleske u snukeru: Ko će se praviti Englez?

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.10.18. | 12:53

Dvojica igrača iz zemlje organizatora u direktnoj borbi za trofej

U starom gradiću  Kroluliju,  Otvoreno prvenstvo Engleske u snukeru danas će dobiti novog šampiona.

Engleski duel za tron, usput i nagrada od 70.000 funti,  pripašće jednom od bivših svetskih šampiona, a da li će to biti vladar planete iz 2015. u onoj bitnijoj varijanti, Stjuart Bingem,  ili čovek koji je pre dve godine na glavu stavio planetarnu krunu u konkurenciji igrača starijih od 40 godina, Mark Dejvis, saznaćemo večeras.

Izabrane vesti

Bingem, 14. kosturaš na u ovogodišnjem izdanju Engleskog opena, zauzima 15. poziciju na svetskoj rang listi do finala je stigao sklanjajući s puta slabije rangirane igrače od sebe, a isti zadatak imaće i u završnoj rundi.

Polufinalista Otvorenog šampionata Engleske pre dve godine, u svojoj kolekciji ima četiri trofeja s rangirnih turnira, a prolaz u finale obezbedio je "tukavši" u borbi najuspešnije četvorke Škota Stivena Megvajera.

Marku Dejvisu je žreb namenio potpuno suprotnu sudbinu od njegovog sunarodnika i protivnika u finalu.

Da bi došao u poziciju da stekne zvanje pobednika ovog turnira, 46 godina star, a 45. snukeraš sveta morao je sa startne pozicije 43 u kosturu takmičenja da doda još jednu četvorku, a izbor je pao na četvorostrukog svetskog šampiona Džona Higinsa, koji mu je bio savladiva prepreka u osmini finala, a samopouzdanje mu je toliko poraslo da je u duelu iz kog je uspešniji dobio ulogu u zaključujućem činu rutinski savladao velikana ove igre, petostrukog prvaka sveta i ljubimca publike širom  planete i Srbije takođe, Ronija O’ Salivena. Predvodilac 128 učesnika izgubio je polufinale rezultatom 6:1, tako da će takmičar iz Sent Leonardsa jurišati na premijerni pehar u karijeri kad su u pitanju rangirni turniri.

Pobednik će biti igrač koji prvi dobije devet "frejmova", a meč će biti podeljen u dva perioda (sesije), od kojih će otvarajući startovati  u 14 časova po našem vremenu, a završni  šest sati kasnije.

Englez protiv Engleza. Za snuker nekako normalno.

Piše: Dragan Stojić

Foto: Action Images


tagovi

Snukersportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara