Andrija Prlainović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Andrija Prlainović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Mladi mogu još štošta da nauče: Prlainović prvi asistent Lige šampiona, Filipović u top 5

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 15:11

Veterani dominiraju

Jače od dve godine prošlo je otkako su Andrija Prlainović i Filip Filipović rekli da je dosta što se tiče reprezentacije. Poslednji ples na Olimpijskim igram u Tokiju je bio sa pozlatom, u međuvremenu su odigrali i oproštaju utakmicu u Beogradu, no na klupskom planu još štošta imaju da kažu. A, mladi da nauče.

Dvostruki olimpijski šamopioni vode kolo u Ligi šampiona, i Novi Beograd i Marselj plasirali su se u četvrtfinale. Boriće se za odlazak na završni turnir i prvu evropsku titulu, a “stare kuke” su kroz grupnu fazu pokazale da bez njih ne može ništa.

Izabrane vesti

Andrija Prlainović je prethodne sezone po naprednim parametrima bio u kategoriji igrača koji imaju najveći indeks korisnosti, ogroman doprinos ima i ove. As Marselja je prvi asistent Lige šampiona. Namestio je 16 golova u dosadašnjem delu takmičenja. Plus osam puta tresao mrežu. Uz centra Tomu Vernua je najzaslužniji što je francuski prvak prošao dalje.

Ne treba zaboraviti da mu je punih 36. I nije jedini veteran koji dominira ove sezone. Felipe Perone prati u stopu Andriju Prlainovića, ima asistenciju manje od njega. Konstantinos Genidunijas je na “koti 14”, Filip Filipović je podelio 12 pasova koji su prethodili pogocima. Svi do jednoga prebacili su 30 leta.

Jedini uljez u društvu vaterpolo zvezda je Aristeidis Halivopulos. Grku je tek 21 godina, igra poprilično dobro pod komandom Vladimira Vujasinović. Poput Felipea Peronea je asistirao za 15 golova i bio retka svetla tačka Vuljagmenija ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Na toj brojci će i ostati, pošto će grčki vicešampion na proleće igrati u nokaut fazi Kupa Evrope.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluAndrija PrlainovićFilip FilipovićFelipe PeroneKonstantinos Genidunijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara