Vili Ernangomez (©Star Sport)
Vili Ernangomez (©Star Sport)

Vili traži novu ulogu od Grimaua: Za 15-20 minuta ne mogu mnogo toga da pokažem

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 19:48

Ipak, priznaje da je veliki značaj Jana Veselog za tim

Dolazak Vilija Ernangomeza u Barselonu prošlog leta doneo je velika očekivanja javnosti. Pristalicama Reala nije bilo jasno zašto je klub propustio šansu da ga dovede, međutim španski centar zasad ima sezonu sa dosta oscilacija.

Trenutno bolje igre pruža u španskom prvenstvu, dok u Evroligi ima jaku konkurenciju u neprikosnovenom Janu Veselom koji ipak nosi unutrašnju liniju Barselone.

Izabrane vesti

U razgovoru za katalonski RAC 1 španski reprezentativac govorio je o svojoj ulozi u timu i indirektno je zamerio Rođeru Grimauu na tome što nema drugačiju rolu.

“Na timskom nivou donose se odluke koje su najbolje za ekipu. Opet, druga stvar je da li one stvarno dobre ili loše, svakako moraju da se poštuju i oduvek sam sebe video kao timskog igrača. Ipak, kao igrač voleo bih da imam veću ulogu i da se osećam važnijim“, rekao je Vili i dodao:

“Nijednu utakmicu ove sezone nisam odigrao više od 30 minuta, osim protiv Valensije. Verujem da tako nešto treba da se zasluži i želim da tako bude, da dokažem da zaslužujem to“.

Bez ustezanja je rekao da nije zadovoljan ulogom.

“Za 15-20 minuta na parketu teško da mogu da pokažem koliko mogu i pomognem timu. Verujem da će i to doći. Jasno mi je da je Jan Veseli jako dobar i da ima mnogo iskustva, a ja sam poput sunđera pored njega. Veseli je bio jako dobar partner dosad, traži dosta od mene i pomaže mi svaki put. Dobro sarađujemo na terenu i van njega“.

I pored nezadovoljstva, kaže da je njegov odnos sa trenerom Grimauom dobar, te da je napredovao kao igrač kod njega.

“Mislio sam da mi neće biti problem da se brzo adaptiram opet na evropsku košarku jer sam igrao za reprezentaciju, ali ovo je drugačije. Grimau uvek traži mnogo od igrača, imamo dobar odnos i zna kako je to biti košarkaš Barselone. Iako me podstiče i čak ume da se naljuti na mene, potreban mi je jer me gura napred. Jako sam srećan što mogu da pomognem timu“.

U dresu Barselone ima jedan cilj...

“Osvajanje Evrolige je moj cilj i životni san. I bilo bi ispunjenje sna da to uradim u dresu Barselone, koji uvek ima najviše ambicije. Minimum očekivanja je da budemo na Fajnal foru i da igramo u svim mogućim finalima. I onda je sve moguće“.

Iako je Realovo dete, izabrao je da se posle epizode u NBA preseli u Barselonu...

“Jako poštujem mišljenja ljudi, ali sam pre svega zahvalan zbog šanse koju sam dobio i srećan sam zbog situacije u kojoj se nalazim. Real će uvek biti deo mene, zahvalan na svemu i pre svega šansi da igram i debitujem. Ali, sada sam u Barseloni“.

Mada nema visoku minutažu, jedini je u timu koji je odigrao svaku utakmicu.

“To me čini srećnim kao igračem. Ponekad budeš frustriran zbog toga što stvari ne idu kako si zamislio i ne igraš više, ali osećam se kao košarkaš, što mi je nedostajalo u NBA“.



tagovi

Vili ErnangomezKK BarselonaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara