""
""

Srpska košarkašica upisala kvadripl-dabl u Grčkoj i donela trofej Proteasu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 17:30

Ivana Raca izdominirala za treću uzastopnu titulu Proteasa u ESKANA kupu za dame...

Ne pamti se kada je poslednji put jedna srpska košarkašica ostvarila kvadripl-dabl na jednoj utakmici, zato će se ovaj učinak dugo pamtiti. Naime, supertalentovana srpska košarkašica Ivana Raca ostvarila je dvocifrene brojke u četiri glavne statističke kategorije i tako mladom timu Proteasa iz Voule donela treću uzastopnu titulu u ESKANA Kupu. 

Izabrane vesti

Proteas je u finalnoj utakmici pobedio Foinikas iz Pireja sa 62:51, a Raca je meč završila sa apsolutno neverovatnim učinkom - 22 poena, 21 skok, 11 asistencija i 10 ukradenih lopti!

Inače, u ESKANA Kup je specifično takmičenje u grčkom košarkaškom sistemu, pošto se u njemu sudaraju ekipe iz trećeg ranga i slabije plasirani timovi. Konkretno, ovo finale, odigrano u petak popodne, bio je duel juniorske ekipe Proteasa (devojke ispod 18 godina) i prve ekipe Foinikasa. Takođe, postoji i grčki Kup, gde tek treba da se odigra završni turnir. 

Bez obzira na sve, učinak koji je ostvarila ćerka poznatog košarkaškog trenera Dragana Race i nekadašnje košarkašice Branke se ne umanjuje, jer se izuzetno retko događa. 

Ivana je utakmicu sa odigrala pošto ima pravo nastupa i za mlađe kategorije, s obzirom da je u pitanju 18-godišnja devojka. Ona takođe igra i za prvi tim Proteasa. 

Raca je rođena na Kipru, gde je napravila prve košarkaške korake, da bi se kasnije preselila u Grčku. Svojevremeno je dobila ponude oba košarkaška saveza da zaigra za njihove nacionalne timove, ali ona je izabrala dres Srbije. Gde bi tek trebalo da pokaže šta zna. 

Blistava budućnost je pred njom.

(FOTO: Printscreen)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara