Lučić o Kokoškovu: Odličan trener, dokazao je svoj kvalitet

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 12:00

Srpski reprezentativac indirektno potvrđuje da bi imenovanje Igora Kokoškova za selektora bilo odličan potez, ali podseća i da još ništa nije zvanično

Košarkaška javnost u Srbiji je prosto oduševljena, Marku Guduriću se sviđa izbor našeg Saveza, a među onima koji ceni kvalitete izvesno novog selektora Igora Kokoškova je i Vladimir Lučić.

Standardni reprezentativac Srbije bio je gost renomiranog grčkog portala Gazeta gde je govorio o imenovanju novog selektora, predolimpijskom turniru i onome što se dogodilo na Svetskom kupu u Kini.

Izabrane vesti

Za početak - o Igoru Kokoškovu.
“Ne znam ništa o tome, iskreno. I ja sam čuo stvari samo preko medija u nedelju. Ne znam da li je tačno to što se piše. Imao je odlične rezultate sa Slovenijom, osvojio je Evrobasket u Istanbulu, postao prvi trener van granica SAD koji je vodio NBA tim, sada je deo sistema Sakramento Kingsa. To samo pokazuje kvalitet koji poseduje. Ima fantastičnu karijeru u NBA ligi, što pokazuje koliko je kvalitetan trener. Saznaćemo u narednim danima ili mesecima da li je vest tačna ili ne, ali i kakav će se tim naći na kvalifikacionom turniru“, kaže Lučić za Gazetu.

Možda i prvi veliki izazov za novog selektora biće plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacija koje će se od 23. do 28. juna igrati u Beogradu.
“To je prvi cilj naše ekipe narednog leta. Zaslužujemo da budemo u Tokiju zbog svega što smo pravili poslednjih četiri-pet godina. Dobro je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima u Beogradu jer će nam pružiti veliku podršku. Bićemo spremni da se borimo za plasman u Tokio i uradićemo sve da taj cilj ostvarimo“.

Prisetio se Vladimir Lučić na kraju i dešavanja na Mundobasketu u Kini, gde rezultat nije bio u rangu očekivanog...
“Izgubili smo najvažnije utakmice, to se desilo“, jasan je Lučić i dodaje:
“Ne postoji tim na svetu, bez obzira na to koliko roster bio dobar, koji može da garantuje medalju ili titulu. Pravili smo neke greške u pripremama za takmičenje, a onda i na samom prvenstvu što je dalo mogućnost Španiji, onda i Argentini da nas pobede. Na kraju smo dobili SAD i završili smo kao peti na svetu. To je sve. Biće još takmičenja i mogućnosti da se osvoji medalja. U Kini sam video timove s dosta potencijala, među njima je i Grčka. Nisu završili turnir kako su završili, ali ne može uvek da se uvek pobeđuje. Treba ostati u trci, da uvek budeš u kombinaciji za najviši plasman“.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara