Ozbiljna frustracija Lejkersa, Denver ih tukao 11. put zaredom; Jokić ono njegovo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 06:32

Srpskom asu asistencija nedostajala za tripl-dabl, sjajna rola Gordona...

Prošle godine bila je 'metla' u finalu Zapadne konferencije. Ove sezone, izgleda, biće 'čišćenje' na startu plej-ofa! Denver Nagetsi na putu su da još jednom sa 4:0 rasture Los Anđeles Lejkerse i tako na najbolji mogući način krenu u odbranu NBA trona. Ponovo je do izražaja došao šampionski DNK ekipe iz Kolorada; ponovo su Lejkersi bolje otvorili utakmicu, imali dvocifrenu razliku tokom prvog poluvremena, međutim nisu uspeli da spreče brejk - 112:105 za 3:0 u seriji.

I ne samo to. Kod Lejkersa je sada već ozbiljno izražena frustracija, možda čak neka vrsta kompleksa od Nagetsa, jer ovo im je - računajući poslednja četiri meča iz ligaškog dela sezone, zatim ona četiri iz prošlosezonskog doigravanja - 11. uzastopni poraz od Nikole Jokića i drugova?! Zvuči neverovatno, ali je istinito. Denver je pravi streptomicin za slavnu franšizu iz Grada anđela.

Izabrane vesti

Jokić je prilično rano došao do dabl-dabl učinka, dugo je na kontu imao i devet asistencija, no nikako nije mogao do te 10, kako bi kompletirao novi tripl-dabl. Na kraju, kad je crta podvučena, završio je meč sa 24 poena i 15 skokova.

Lejkersi su u prvoj utakmici ove serije imali 12 poena viška u jednom momentu. U drugoj su išli i do plus 20; činilo se da je to nemoguće prokockati - uspeli su, tako da jutrošnjih 10 i 12 poena prednosti za Jezeraše verovatno nije naročito brinulo ni trenera Majka Melouna niti navijače Nagetsa i našeg Nikole Jokića. Ispostavilo se s pravom. Kako je utakmica odmicala Denver je preuzimao konce igre u svoje ruke, stezao odbranu, bolje skakao, više asistirao, bio organizovaniji...

U trećoj deonici Denver je serijom 13:2 prvi put stekao 10 viška. Domaćin je probao da se vrati - nije uspeo. Denver se gotovo rutinski odlepljivao kad god bi Džejms, Dejvis i društvo pokušali da podignu publiku na noge smanjivanjem ispod deset razlike.

Prevagu je odnelo 10 skokova više Nagetsa, dominacija Arona Gordona i Jokića u protivničkom reketu (5+5 skokova; Gordon svaki put poentirao iz druge šanse), odnosno užasan šut za tri ekipe Darvina Hema. Sve do sedam minuta pre kraja domaćin je bio ubacio jednu jedinu trojku?!

Činjenica da je Danđelo Rasel susret završio bez poena, takođe nije zanemarljiva...

U pobedničkom sastavu Gordon je bio najefikasniji sa 29 poena i 15 skokova. Odlični Majkl Porter ubacio je 20, a Džamal Mari i pored toga što u prvoj četvrtini nije poentirao na kraju ipak stigao do 22 koša, devet asistencija i pet skokova.

Na kraju se ispostavilo da ni Denver nije bolje šutirao za tri (štaviše), ali je i pored toga pronašao način da slavi.

Lejkersi su imali samo jednog igrača raspoloženog tokom celog susreta - Antonija Dejvisa. On je sakupio 33 poena i uhvatio 15 lopti. Lebron je brojao do 26, no imao je ozbiljne 'žute minute' u nastavku. Ostina Rivsa takođe nigde nije bilo kad se lomilo.

S druge strane, Denver je gotovo lagano izdržao svaki put kad bi Jokić odmarao, čak održavao dvocifrenu razliku. To verovatno najbolje govori o kompaktnosti sastava Majka Melouna i tom šampionskom nervu.

REZULTATI

(1) Orlando - Klivlend (2) 121:83

/Bankero 31 - Alen i LeVert po 15/

(1) Filadelfija - Njujork (2) 125:114

/Embid 50 - Branson 39/

(0) LA Lejkers - Denver (3) 105:112

/Dejvis 33 - Gordon 29/



tagovi

NBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara