Kukoč: Željko u NBA? Ne znam da li bi Ameri istrpeli to

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 23:46

"Igrači su danas malo razmaženi, meni se čini. Što više para imaju, sve im se manje igra košarka"...

Legendarni hrvatski as Toni Kukoč, nekada zvezda Čikago Bulsa, trostruki NBA prvak i isto tako trostruki šampion Evrope sa Jugoplastikom, bio je specijalni gost na utakmici Partizan - Olimpijakos.

Publika ga je pozdravila aplauzom, a on je nakon utakmice govorio za Sportklub o mnogim temama. Jedna se ticala i Željka Obradovića, koji baš kao Kukoč lepo dočekan nedavno u Splitu.

Izabrane vesti

„Drago mi je što je tako. Nije tajna da je on možda i najbolji trener, pogotovo u poslednjih 20 godina. Znao je košarku i kad je bio plejmejker reprezentacije. Nema dileme o kakvom se treneru radi. Ima puno igrača koji su samo igrali, ali on je bio zainteresovan i za trenerski posao", izjavio je Kukoč.

Potom je usledio jedan vrlo zanimljiv komentar na konto toga što se Obradović nikada nije okušao u NBA ligi.

"Ne sumnjam da bi on uspeo i tamo. Ako se uzme njegovo košarkaško znanje - sigurno bi uspeo. Ako se uzme njegov način komunikacije, ne znam da li bi igrači u Americi istpeli to. Ali to je onda do njih. Igrači su danas malo razmaženi, meni se čini", kroz osmeh je konstatovao Kukoč. "Što više para imaju, sve im se manje igra košarka".

O aplauzima beogradske publike kazao je:

„Hvala im na tome. Svaki put su me sjajno dočekali u Beogradu. Atmsofera je bila samo takva. Svi igrači imaju želju da igraju dobro u ovakvoj atmsoferi, ali ne može uvek da se pobedi. Imao sam osećaj da Partizan kontroliše utakmicu, bilo je 13 razlike i pomalo su me iznenadila nonšalantna dodavanja i izgubljene lopte. Agresivnom odbranom Olimpijakos je okrenuo meč na svoju stranu. Partizan je posle izgubio ritam".

Nema Kukoč dilemu ko je bio čovek odluke...

„Po mom mišljenju Vilijams Gos je preokrenuo utakmicu. Preuzeo je na sebe sve, pogodio nekoliko teških šuteva, to je ono što rešava utakmicu".

Košarke mu je, kaže, preko glave, tako da ne mprati Evroligu redovno.

„Pogledam po neku utakmicu, u NBA još traje sezona, nemam neku veliku želju. Mislim da je poslednja utakmica Evrolige koju sam gledao bila ona od prošle godine između Partizana i Reala u plej-ofu", zaključio je Toni Kukoč.


tagovi

Toni KukočEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara