Zoran Sretenović (© MN Press)
Zoran Sretenović (© MN Press)

Kukoč ne zaboravlja Sretenovića: Beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 19:30

"Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović"

Smrt Zorana Sretenovića potresla je region. Čovek koji je istinska legenda košarke ostavio je neizbrisiv trag u Jugoplastici. Ekipom sa kojom je osvajao titulu prvaka Evrope. Koliko znači Sretenović najbolje opisuju Dino Rađa i Toni Kukoč.

Zoran Sretenović je rođen 5. avgusta 1964. godine u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru, počeo je u Crvenoj zvezdi, odakle je prešao u Jugoplastiku (kasnije POP 84) sa kojom je osvojio tri titule šampiona Evrope. U svom trećem finalu, protiv Barselone 1991. godine Sretenović je postao jedini Evropljanin ikada koji je odigrao svih 40 minuta meča za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

"Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović. To je bio čovek kojeg nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je grad Split voleo kao da je rođen u njemu. Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi timu dobro išlo on ne bi ni šutirao, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima" rekao je Toni Kukoč u izjavi za zagrebački Večernji list.

Nakon Jugoplastike, Sretenović je igrao još i za Bamberg, Antib, Partizan, Borovicu iz Rume, Crvenu zvezdu, beogradski Radnički i Stal iz Ostrova, gde je i završio karijeru.

U dresu reprezentacije SFR Jugoslavije, Zoran Sretenović je bio deo „plavog tima“ koji je 1991. suvereno došao do titule šampiona Evrope u Rimu. Četiri godine kasnije, Sretenović je nosio dres SR Jugoslavije u pohodu na čuveno evropsko zlato iz Atine 1995.




tagovi

Zoran SretenovićToni Kukoč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara