Kokoškov: Oduvek sam sanjao da budem selektor svoje zemlje

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 09:32

Sada sam trener svoje države, što je drugačije od svega, kaže Igor

Korak po korak, stepenicu po stepenicu gradio je Igor Kokoškov svoju karijeru. Peo se ka svom snu strpljivo, praveći uspehe na gotovo svakom koraku.

I najzad je dočekao! Trofej prvaka Evrope koji je osvojio sa Slovenijom i to u direktnom duelu sa Srbijom, bio mu je najbolja preporuka da nasledi Aleksandra Đorđevića, koji je odstupio sa selektorskog mesta posle neuspeha na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Dok se još čeka zvanična promocija novog stratega srpskog tima, on je u Sakramentu, gde radi kao pomoćni trener Kingsa, poručio da mu je posao selektora Srbije – ostvarenje sna.
Čast je da predstavljate svoju zemlju, da predstavljate školu košarke iz koje dolazite. Kada sam krenuo sa trenerskim poslom, nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, nego da budem selektor reprezentacije“, istakao je Igor Kokoškov.

Iako je otišao iz Evrope još pre 20 godina, trofej koji je osvojio sa Slovenijom je jasan pokazatelj da i te kako zna svaki detalj iz košarkih tokova na Starom kontinentu.
Otišao sam iz Srbije pre 20 godina, jednu godinu proveo na koledžu, a 19 u NBA. Ali, nisam se nikada distancirao od evropske košarke. Trenirao sam i različite reprezentacije u prethodnih 10 godina. Sada sam trener svoje države, što je malo drugačije od svega“, naglasio je Kokoškov.

Premijeru na svom novom poslu Kokoškov će imati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji će se igrati u junu u Beogradu. Prvi zadatak će mu biti da obezbedi plasman na najveću svetsku smotru sportista, koja će se održati u Tokiju sledeće godine.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara