Niko Hulkenberg (©Reuters)
Niko Hulkenberg (©Reuters)

Audi izabrao prvog vozača: Niko Hulkenberg od 2025.

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 13:08

Nemac potpisao višegodišnji ugovor

Američki tim Has izdao je saopštenje da se rastaje sa jednim od svojih vozača – Nikom Hulkenbergom, a zatim je tim Zaubera objavio da će Nemac upravo sa njima voziti naredne sezone, ali i kada otpočne saradnja sa Audijem 2026. godine.

Iz sedišta tima u Hinvilu, u Švajcarskoj, poslato je saopštenje u kojem stoji: „Vozač Niko Hulkenberg će se takmičiti za Stejk F1 tim Kik Zauber naredne sezone i u buduće. Nemački vozač potpisao je višegodišnji ugovor, i u 2026. godini postaće prvi vozač Audija kada se pojave u vrhunskoj klasi motosporta. Sa iskustvom od preko 200 trka u Formuli 1, Niko je važan u nastavku uspešnog razvoja našeg tima. Paralelno sa svojim obavezama za Stejk F1 tim Kik Zauber za sezonu 2025, on će biti blisko uključen u razvoj Audijevog prvog F1 automobila u 2026. godine“.

Izabrane vesti

Izvršni direktor Zaubera i budući izvršni direktor tima Audija, Andreas Zajdl, je o novoostvarenoj saradnji sa Hulkenbergom rekao: „Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Niku nazad u Hinvil od 2025. i da se zajedno sa njim takmičimo u Formuli 1. Sa njegovom brzinom, iskustvom i posvećenošću ka timskom radu, biće važan deo transformacije našeg tima i Audijevog projekta“, započeo je Zajdl o Hulkenbergu, koji je vozio za njih 2013. godine, i nastavio: „Još od početka, postojalo je zajedničko interesovanje ka stvaranju nečeg dugoročnog. Niko je jaka ličnost, i njegov doprinos na profesionalnom, ali i ličnom nivou će nam pomoći da napredujemo kako u razvoju automobila tako i u izgradnji tima“.

Osim velikog iskustva i dugogodišnjeg angažovanja u Formuli 1, Hulkenberg je dokazao da se vrlo lako prilagođava novoj sredini. Međutim, osim što je za Zauber vozio te 2013. godine, Niko je sa Andreasom Zajdlom sarađivao i 2015. godine kada je u Šampionatu izdržljivosti trijumfovao na legendarnoj trci 24 časa Le Mana. Tako da, čeka ga pravi povratak.

„Vraćam se u tim sa kojim sam sarađivao 2013. godine i imam lepe uspomene na timski duh u Švajcarskoj. Prilika da se takmičite sa Audijem je nešto veoma posebno. Kada nemački proizvođač dođe u Formulu 1 sa takvom odlučnošću, to je jedinstvena prilika. Za mene je velika čast predstavljati tim takvog brenda automobila sa pogonskom jedinicom proizvedenom u Nemačkoj“, zaključio je Niko Hulkenberg.

Hulkenberg je sa timom Hasa u dosadašnjem delu sezone ostvario tri poena, a svojim odličnim nastupom u kvalifikacijama i čestim plasmanom među prvih deset vozača nastavlja da oduševljava ljubitelje Formule 1.

Postavlja se pitanje koga će Zauber, odnosno Audi, izabrati za svog drugog predstavnika, a još uvek najzvučnije ime je pobednik Velike nagrade Australije – Karlos Sains. Takođe, očekuje se odluka o tome ko će napustiti ekipu Zaubera, ali i koji vozač će doći u ekipu Hasa za narednu sezonu.


tagovi

Formula 1ZauberAudiNiko Hulkenberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara