Kinan Evans (©Star sport)
Kinan Evans (©Star sport)

Ključa u borbi za deseto mesto: Žalgiris učinio uslugu Partizanu i ostao u trci za plej-in

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 20:56

Olimpija ubedljivo poražena u Kaunasu što znači da je Virtus osigurao mesto u nokaut fazi

Kao da borba za deseto mesto, poslednje što vodi u plej-in Evrolige nije bila dovoljno žestoka, dodatno ju je zakuvao Žalgiris pošto je u Kaunasu ubedljivo savadao Olimpiju - 87:73.

Ovom pobedom litvanski tim je u neku ruku pomogao i Partizan Mozzart Betu, jer nije dozvolio Milanu da se odvoji - poraz Olimpije slavi i Virtus, jer je njime osigurao mesto u plej-inu - ali je ujedno poslao jasnu poruku i jednom i drugom timu da će se do poslednjeg minuta ligaškog dela Evrolige boriti za, čini se, jedino preostalo mesto u plej-inu.

Izabrane vesti

A borba za njega biće paklena u poslednja dva kola, jer Žalgiris se večeras izjednačio po broju pobeda (14) sa Olimpijom, Valensijom, Efesom i Partizanom, s tim da poslednja dva tima trenutno igraju svoje mečeve 32. runde.

Podsetimo, u slučaju da nekoliko timova završi ligaški deo sa identičnim brojem pobeda, u nokaut fazu otići će tim sa boljim učinkom u međusobnim okršajima, a tu je makar u odnosu na Olimpiju Žalgiris u prednosti, budući da ju je dobio i u prvom delu sezone.

Italijanski tim je predvođen Nikolom Mirotićem bio na dobrom putu da mu se revanšira za poraz iz Milana, tokom prvog poluvremena imao je u dva navrata po pet poena prednosti, ali je na žalost gostiju u nastavku doskorašnji centar Barselone usporio - u poslednjoj četvrtini bez njegovih poena - što je uticalo i na razvoj situacije na terenu. Na drugoj strani Kinan Evans je samo nastavio tamo gde je stao pre pauze i u trećoj deonici doneo preokret Žalgirisu.

Ipak, iako praktično lišena usluga Nikole Mirotića, čiji nivo igre je značajno opao u drugih dvadeset minuta, Olimpija se nije predavala. Šabaz Nejpir je u drugom poluvremenu preuzeo uzde tima od Mirotića i vukao ga napred, a baš posle njegove trojke na četiri i po minuta pre kraja izabranici Etorea Mesine prišli su na 'minus četiri' (72:68). Međutim, u naredna dva napada, prvo Mirotić, a potom i Nejpir, promašili su po šut sa distance, i propustili priliku da dovedu Olimpiju na posed zaostatka. Umesto toga usledila je serija domaćeg tima 9:0, kojom je pitanje pobednika rešeno.

Baš kao i protiv Baskonije u prošlom kolu, Žalgiris je do pobede predvodio Kinan Evans sa 20 poena, a pratio ga je Edmund Samner sa 17 poena i odličnim procentom šuta iz igre (2/2 za dva, 3/4 za tri). U redovima Olimpije Mirotić je zabeležio 19 poena i sedam skokova, dok je Nejpir postigao 17 poena.

EVROLIGA - 32. KOLO

Sreda

Makabi - Valensija 95:80

/Boldvin 17 - Odželeje 15/

Četvrtak

Žalgiris - Olimpija Milano 87:73

/Evans 20 - Mirotić 19/

Bajern - Barselona 79:87

/Ibaka 17 – Parker 15/

Baskonija - Efes 76:97

/Hauard 15 – Larkin 28/

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 69:74

/Vilijams Gos 17 – Panter 19/

Asvel - Monako 77:87

/Luvavu 23 - Okobo 16/

Petak

18.45: (1,90) Fenerbahče (hendikep -17,5) Alba (1,90)

20.30: (1,10) Real Madrid (23,0) Crvena zvezda (8,00)

20.30: (2,40) Virtus (15,0) Panatinaikos (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Evroligakk ŽalgirisŽalgirisOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara