Zvezdini kadeti deklasirali Partizan i stavili obe ruke na šampionski pehar

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 13:02

Sjaj Vasilija Kostova za ubedljiv trijumf crveno-belih u večitom derbiju – 4:0

Moguće je da će seniorski tim već večeras, u slučaju pobede nad TSC-om i zvanično postati šampion Srbije, ali na Marakani mogu da se raduju još jednom peharu namenjenom najboljem timu u državi. Nije još matematički, ali kadetska selekcija Crvena zvezda praktično je obezbedila prvo mesto, pošto je u derbiju 25. kola Kadetske lige Srbije deklasirala Partizan – 4:0.

Bila je to prava rapsodija „klase 2007“ od koje na Marakani očekuju mnogo u bližoj i daljoj budućnosti. Crveno-beli su bili nadahnuti tokom cele takmičarske godine, dali 115 golova, ali su suvu klasu demonstrirali u današnjem meču protiv najbližeg pratioca. Crvena zvezda je stekla ogromnih 11 bodova prednosti pet kola pre kraja.

Izabrane vesti

Jasno je ko će prvi proči kroz cilj. Pričalo se ovog proleća o kadetskom timu Crvene zvezde. To je generacija koja ima čak 13 igrača u selekciji Srbije, koja se tokom marta plasirala na Prvenstvo Evrope. Uspeh trenera Slađana Nikola dobija na značaju ako se ima u vidu da su pojedini igrači, koji pripadaju kadetskoj selekciji, raspoređeni u starije uzrasne kategorije. Primera radi najtalentovaniji igrač kluba Andrija Maksimović je odavno u prvom timu, Veljko Milosavljević je štoper omladinske selekcije, povređeni Avdić je isto u timu Nenada Milijaša.

Ali ima Zvezda u kadetima još nekoliko vanserijskih talenata. Kapiten Stojanović je vrlo zanimljiv kao štoper jak na lopti sa jačom levom nogom, Vasilije Kostov je protiv Partizana postigao dva gola. Sa njim ruku pod ruku idu i Vasilić, zatim korpulentni napadač Damjanović.

Crvena zvezda je rešila pitanje pobednika i osvajača titule u prvom poluvremenu. Crveno-beli su poveli u 26. minutu kada je Đorđević dobio dubinski pas, bio miran u završnici i savladao golmana Jovanovića.

Koban je bio finiš prvog poluvremena za crno-bele. Prvo je Vasilić duplirao prednost crveno-belih, da bi Vasilije Kostov reagovao na povratnu loptu za totalni delirijum navijača crveno-belih.

Već u 47. minutu je bilo 4:0 za Crvenu zvezdu. I opet je pogodio Vasilić. Utakmica je potom izgubila na intenzitetu zbog čestih izmena dvojice trenera.


tagovi

omladinska škola Crvene zvezdeFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara