Fudbaleri Sepsija (©AFP)
Fudbaleri Sepsija (©AFP)

U Sepsiju ljuti na igrače: Plate su na vreme, znači problem je do fudbalera

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 13:50

Tim iz Sfintul Georgea će pokušati da prekine seriju od četiri uzastopna poraza, od 20 časova na gostovanju Univerzitatei iz Kluža u okviru 13. kola prvenstva Rumunije

Sepsi je prošle sezone osvojio Kup Rumunije i očekivalo se da će ove biti još bolji, da će konkurisati za titulu. Međutim, meč 12. kola sa Univerzitateom u Klužu (ponedeljak, 20) dočekuje na slaboj 10. poziciji, sa čak 17 poena manje od lidera FCSB. Zbog toga u klubu iz Sfintul Georgea vlada ogromno nezadovoljstvo, a gerneralni direktor Atila Hadnađ je javno kritikovao fudbalere.

Sepsi je solidno otvorio sezonu, ali u drugoj polovini avgusta mu je naglo pala forma. U zlom trenutku, propustio je priliku da se plasira u grupnu fazu Lige konferencije, pošto ga je u plej-ofu savladao Bode/Glimt posle produžetaka.

Izabrane vesti

Taj neuspeh kao da je vezao noge fudbalerima Sepsija. Tim koji trenira Liviju Čobotariju ima samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva, a trenutno je u seriji od četiri uzastopna poraza.

20.00: (2,40) Univerzitatea Kluž (3,25) Sepsi (3,05)

Pred gostovanje u Klužu čelnici kluba su održali sastanak sa stručnim štabom i fudbalerima. Posle toga je pred medije izašao Hadnađ i poručio da su igrači krivi za rezultate.

Održali smo sastanak, zajedno sa igračima i vlasnikom kluba, gospodinom Diosegijem. Zaključak je bio da ne možemo ovako da nastavimo, da gore od ovoga ne može. Mi nismo klub koji prihvata da bude posramljen, moramo da budemo bolji! Nismo razgovarali o Čobotarijevoj smeni, on je radio dobar posao i igrali smo dobro u Evropi. Problem je što u prvenstvu nismo uradili gotovo ništa. Četiri poraza zaredom, 5:2 od FCSB-a, 3:0 od Kluža… Više nemamo stav, a odatle sve počinje. Plate su im redovne, nemamo nikakvih problema. Dakle, za loš rezultat problem leži u igračima i oni su toga svesni“, rekao je Hadnađi.

Neverovatno deluje da je Sepsi do sada sakupio isti broj bodova kao njegov današnji rival Univerzitatea iz Kluža, klub koji je projektovan da se bori za opstanak. Univerzitatea je u 11 kola čak šest puta remizirala, uz to ima dve pobede i tri poraza, i gol-razliku 16:20.

Prošle sezone je Sepsi savladao Univerzitateu na sva tri susreta. U prvenstvu sa po 1:0 i 2:1, a u finalu Kupa Rumunije posle penala.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

RUMUNIJA 1 – 13. KOLO

Petak

Univerzitatea Krajova 1948 – Hermanštat 1:1 (1:0)

/Čiti 27 – Janku 59/

Rapid Bukurešt – Poli Jaši 3:2 (2:2)

/Petrila 20, Jonica 22, 60 – Buš 5, Markioni 40/

Subota

Petrolul – UTA Arad 0:0

Voluntari – Univerzitatea Krajova 0:0

Botošani – FCSB 0:1 (0:1)

/Liksandru 16/

Nedelja

Ocelul – Farul 0:1 (0:0)

/Lari 79/

Dinamo Bukurešt – Kluž 1:1 (1:0)

/Abdalah 10 – Birligea 58/

Ponedeljak

20.00: (2,40) Univerzitatea Kluž (3,25) Sepsi (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1SepsiUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara