Alerik Frimen (Foto: ABA liga)
Alerik Frimen (Foto: ABA liga)

Frimen: Možemo da pobedimo Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 17:10

"Crno-beli su najjači na bekovskim pozicijama. Tu su Avramović, Panter, Naneli, Doužer. Ispod koša su Kaboklo i Kaminski. Ključ su odbrana i čvrstina. Ne smemo da im dozvolimo otvorene pozicije za šut, poene iz tranzicije."

Početak polufinalne serije regionalne ABA lige između Partizana Mozzart Beta i Budućnosti je sve bliži. Uloga favorita sa razlogom pripada crno-belima koji su ove sezone oba puta u ligaškom delu savladali podgorički sastav. Ipak, to nipošto ne demorališe beka crnogorskog šampiona, Alerika Frimena koji pred gostovanje aktuelnom branioci jadranskog trona, 30. aprila, bez uvijanja poručuje da želi plasman u veliko finale.

“Prvi meč će biti težak, igramo u gostima, atmosfera će biti dobra. Treba da ostanemo prisebni. Moramo da ostanemo mirni, budemo ujedinjeni, kao pravi tim. Jasno je da moramo da budemo na vrhunskom nivou, da oscilacije treba da svedemo na minimum, ako želimo do pobede, odnosno plasmana u finale.” , istakao je Amerikanac koji u aktuelnoj takmičarskoj godini prosečno po meču beleži 6,2 poena i 2,3 asistencije.

Izabrane vesti

Svestan je nekadašnji as moskovskog CSKA da najveća pretnja po njegov tim dolazi od spoljne linije Partizana.

Partizan je najjači na bekovskim pozicijama. Tu su Avramović, Panter, Naneli, Doužer. Ispod koša su Kaboklo i Kaminski. Ključ su odbrana i čvrstina. Ne smemo da dozvolimo Partizanu otvorene pozicije za šut, poene iz tranzicije. U dobroj smo formi, igramo na visokom nivou, kao i svi u ekipi verujem da možemo da stignemo do finala. Prva utakmica je od ogromnog značaja. Borićemo se, daćemo sve od sebe da stignemo do brejka pred navijačima Partizana. Očekuje nas jako zahtevan posao, a ljubitelji košarke će sigurno imati priliku da uživaju u odličnoj seriji.", zaključio je Frimen.


tagovi

Alerik FrimenKK Budućnost PodgoricaKK PartizanABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara