Miloš Pantović i Aleksandar Ćirković (©Starsport)
Miloš Pantović i Aleksandar Ćirković (©Starsport)

TSC pronašao rešenje za 'murinjovsku' taktiku: Đakovac sa bele tačke probio Radnikov dabldeker

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 19:08

Topolčani minimalcem savladali Radnik iz Surdulice u 21. kolu Mozzart Bet Superlige – 1:0

(Od dopisnika Mozzrt Sporta iz Bačke Topole)

Ko bi rekao da će TSC teškom mukom dobiti fenjeraša – Radnika iz Surdulice. Vicešampion Srbije je bio bolji rival, napadao, stvarao šanse, ali su gosti došli sa ciljem da svoj gol odbrane, a u napadu šta bude. Umalo da se isplati 'murinjovska' taktika ekipi Dušana Đorđevića, više od sat vremena su Surduličani odolevali, da bi na kraju pali iz sopstvene greške i pogotkom sa bele tačke. Realizator je bio Ifet Đakovac, najbolji strelac tima iz Bačke Topole u prvenstvu – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Kao da je prizvao Žarko Lazetić ovakvu utakmicu, svojom izjavom uoči duela da je priprema za meč sa Radnikom kao priprema za meč sa Vest Hemom. Opravdao je Radnik ovaj epitet igrom u defanzivi, ali je izostala oštrina u napadu. Skontrecisali su se gosti na kontra napade, gde je loptu u prostor čekao hitronogi Borko Duronjić. Ipak, sve što je nekadašnji fudbaler TSC-a uspeo da uradi je da se nađe u nekoliko polušansi, a u onoj najboljoj se povredio, usput zakačivši i čuvara mreže domaćeg tima, Veljka Ilića.

TSC je ponovo preslikao neke pređašnje utakmice kod kuće, u kojima se rival zatvori, spusti u nisku zonu i tako oteža put do gola ekipi iz Bačke Topole. Surduličani su pokazali da umeju da se brane, o čemu govori i podatak da nisu najgora odbrana lige, ali zato jesu najgori napad u prvenstvu, sa svega 11 golova. Predstoji im grčevita borba za opstanak, jer je sigurna zona čak deset bodova daleko.

Odmah je vicešampion Srbije krenuo po pogodak, ne bi li stigao do rane prednosti. Jedini problem je bio što se gost kojem gori pod nogama vrlo organizovano branio, onemogućivši Topolčanima višak prostora u napadu. Saša Jovanović je prvi zapretio, posle centaršuta Miloša Cvetkovića. Odličnu priliku je imao i Ifet Đakovac, njegov udarac glavom je otišao pored gola, kasnije je pokušao i šutem sa distance, oba puta neprecizno. I Miloš Cvetković je mogao do pogotka, udarcem sa ivice kaznenog prostora je pogodio odbranu Surduličana i lopta je otišla u korner. Ni Milošu Vuliću nije pošlo za nogom da pogodi mrežu Stefana Ranđelovića, jer ni on nije podesio nišanske sprave.

Na sve načine je TSC pokušavao da dođe do pogotka, otvarao se prostor ispred šesnaesterca Radnika, te je jakim udarcem sa daljine pokušao i Saša Jovanović. Obradovali su se na momenat domaći, Nemanja Stojić je glavom loptu poslao ka mreži, ali je odbrana Radnika na liniji gola sprečila domaće da dođu do pogotka.

Drugi deo je doneo gotovo isti scenario. Lopta je bila u nogama domaćih fudbalera, koji su imali problem sa stvaranjem šanse u završnoj trećini. Radnik je čekao kontra napade, iz kojih bi potencijalno ugrozio gol Veljka Ilića. Ofanziva Topolčana ostavila je prostor za brzonogog Borka Duronjića, prema kojem je išla većina lopti kada su Surduličani kretali u napad. Kad već nije mogao TSC iz igre, stigao je do pogotka iz prekida. Posle gužve u kaznenom prostoru i igranja rukom sudija Marko Ivković je pokazao na belu tačke, sa koje je bio precizan Ifet Đakovac.

Aleksandar Ćirković je bio u prilici da podupla prednost svog tima, uspeo je da probije po levoj strani i da centrira, a lopta je na kraju pogodila prečku. Još jednom je mladi krilni napadač napravio dobar napad, iz kojeg Ifet Đakovac nije uspeo da postigne drugi pogodak na utakmici.

Istakao se Stefan Ranđelović sa nekoliko odbrana i u završnici, od kojih je vredna izdvanjanja prilika za gol Aleksandra Ćirkovića.

MOZZART BET SUPERLIGA 21. KOLO

TSC – RADNIK SURDULICA 1:0 (0:0)

/Đakovac 71pen/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 700

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Žuti kartoni: Antonić, S. Jovanović, Cvetković, Ćirković (TSC), Duronjić (Radnik)

TSC (4-3-3) : Ilić 6,5 – Cvetković 6,5, Antonić 6,5, Stojić 6,5, Petrović 6,5 – Milosavljević 6 (od 62. Ćirković 6,5), Vulić 6,5 (od 74. Radin), Đakovac 7 – S. Jovanović 6,5 (od 83. Stanić), Milovanović 6 (od 62. Rakonjac 6), Pantović 6,5 (od 83. Šoš)

RADNIK (4-3-2-1): Ranđelović 6,5 – Gašić 6, Abubakar 6, Milićević 6, Jović 6 – Hajdarević 6 (od 89. Martinkevič), Šovšić 6 (od 82. Kadijević) – Duronjić 6,5 (od 62. L. Jovanović 6), Oreščanin 6, Tomašević 6 (od 82. Anđelković) – Zajmović 6 (od 62. Bogdanović 6)

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Vižđi 19, Ristić 85p - Zukić 64/

Spartak - Mladostt 0:1 (0:0)

/Frajdej 68/

Radnički Niš - Javor (1:0)

/Dele 25/

TSC - Radnik (0:0)

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara