(©Starsport)
(©Starsport)

Tri kola do plej-ofa: Napredak gospodar svoje sudbine, Pazar pao ispod crte

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 10:00

Plavi ostali bez trenera, a imaju najteži raspored do kraja

Tri kola su ostala do kraja osnovnog dela Mozzart Bet Superlige i deluje da će do poslednjeg minuta trajati borba ko će uskočiti u poslednja dva vagona za plej-of.

Prvih šest je poznato, pitanje je samo kojim redosledom: Zvezda, Partizan, TSC, Radnički Kragujevac, Čukarički i Vojvodina. Finalnih 270 minuta odrediće ko će biti na kojoj poziciji za plej-of, od čega će direktno zavisiti i raspored.

Izabrane vesti

No, za dva poslednja mesta u doigravanju za titulu ostala su - realno gledano, a ne matematički - četiri kandidata. Na sedmom mestu i u najboljoj poziciji je Mladost. Istina, Lučanci su se teško sapleli u Nišu, doživeli su ubedljiv poraz (0:3), ali i dalje drže sve u svojim rukama. Ubedljivo najiskusniji tim lige će u preostala tri kola dočekati kragujevački Radnički, ići će u Ivanjicu i na kraju će biti domaćin IMT-u. Ako je suditi po formi, poziciji na tabeli, plavima ne bi smeo da izmakne plej-of.

Tabela Mozzart Bet Superlige se kreira tako da se gleda gol-razlika do 30. kola, ali kada se podvuče crta na kraju, odlučuju međusobni susreti. I zato danas poredak „laže“: govori da je Novi Pazar osmi, a Napredak deveti, iako imaju isti broj bodova, a u suštini je klub iz Kruševca u prednosti, jer je pobedio plave sa 3:1, a izgubio 1:2. U prevodu, da je juče završen osnovni deo lige, Napredak bi igrao u plej-ofu, a ne Pazar.

Napredak, dakle, ima sve u svojim rukama. I sasvim dobar raspored, jer su mu sva tri preostala rivala ispod njega na tabeli. Najpre će u Kruševcu dočekati Javor, pa će ići u goste IMT-u i na kraju će dočekati Radnik. Što bi se reklo – čist zicer za Čarapane.

Plavi sa obala Jošanice su već sada najveći gubitnik prolećnog dela prvenstva, kakva god da im sudbina bude posle 30. runde. Neobjašnjiva smena trenera Dobrašinovića u zimskoj pauzi srozala je Novi Pazar toliko da su evropski snovi potpuno ugašeni, a hoda se po ivici oko plasmana u plej-of. Sa timom u kojem su Ljajić, Suma, Šćepović... Biće Pazarcima pakleno da se domognu osmog mesta, jer ih do kraja čekaju mečevi sa TSC-om, Partizanom i Radničkim.

Na kraju, iako ima najmanje šanse, gledajući bodove, ni Spartak nije bez ambicija. Najviše zbog rasporeda, koji je lakši nego Pazarov, recimo. Subotičani će u narendom kolu dočekati niški Radnički, potom će ići u Kragujevac, da bi u poslednjoj rundi ugostili Javor. Da su im izgledi da se domognu osmog mesta veliki – nisu. Da su bez šansi – nisu ni to.

MLADOST (37)

D Radnički KG

G Javor

D IMT

NAPREDAK (35)

D Javor

G IMT

D Radnik

NOVI PAZAR (35)

D TSC

G Partizan

D Radnički Niš

SPARTAK (31)

D Radnički Niš

G Radnički KG

D Javor



tagovi

Mladost LučaniFK Novi PazarNapredak KruševacSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara