Dušan Vasić i Nemanja Stanojević (©Slobodan Sandić/VSS)
Dušan Vasić i Nemanja Stanojević (©Slobodan Sandić/VSS)

Zvezda oživela, Mišović zaključao Radnički! Prednost u polufinalu ima i Novi Beograd

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 21:47

Šampion Srbije bez većih poteškoća do vođstva protiv Šapca

Nalazila se Crvena zvezda u nokdaunu, još jedan silovit udarac i pitanje je da li bi bila u stanju ponovo da se podigne. Skoro mesec dana bila je bez pobede, ali je na startu polufinalne serije Superlige oživela.

Kao da nije trpela udarac za udarcem, kao da nije nanizala sedam poraza na tri fronta. Izdigla se i uzvratila. Nokautirala je kragujevački Radnički i povela u polufinalu plej-ofa srpskog šampionata, ponajviše zahvačjujući bravuroznom golmanu Vladimiru Mišoviću i mozgu operacije Dušanu Markoviću - 12:7. Crvena zvezda je stekla prednost, na pobedu je od finala, a ono bi moglo da bude preslikano prošlogodišnje, jer Novi Beograd je bez većih poteškoća izašao na kraj sa Šapčanima - 14:6.

Izabrane vesti

Šampion Srbije je protiv bezmalo svakoga apsolutni favorit na svom bazenu, tu ulogu je na otvaranju plej-ofa opravdao. Šabac je jesenas bio otkrovenje, igrao je iznad gornjih limita, no kako je sezona odmicala, tako je počeo da pada. Ipak, i da je u formi iz prvog dela sezone, veliko je pitanje koliko bolje bi mogao u duelu sa drim-timom. Novi Beograd je prepun zvezda, može da odigra timski, ali i da dobije na suvi kvalitet. Večeras je do trijumfa vozio na pogon Miloša Ćuka, strelca četiri gol, i Alvara Granadosa, koji je u tri navrata tresao mrežu. 

Drugo polufinale je pak trebalo da bude derbi, da se vodi velika bitka, a bilo je jednosmerna ulica. Postojao je samo jedan tim - Crvena zvezda. Prebrodila je krizni period ekipa Aleksandra Filipovića i možda pružila i najbolju partiju ovog proleća. Crveno-beli su imali i osam golova prednosti, bili su dominantni i tek u samoj završnici, kada su obezbedili vođstvo u seriji, usporili ritam.

Dušan Marković je imao fenomenalne sekvence. Davao je golove sa distance, podvaljivao lopte na liniju dva metra i potvrdio da je Crvena zvezda jedan tim sa njim, a potpuno drugi bez njega. Pravio je razliku iako ima problem sa mišićem, umnogome uticao na organizaciju napada i protok lopte. Sa njim u bazenu su bolji utisak ostavljali i sidraši - Lukas Seman i Miloš Vukićević

Radničkom su poteškoće zadavali i Nikola Bursać, Draško Gogov, Dušan Vasić... A, sa druge strane do sredine treće četvrtine jedini sposoban da pogodi bio je Kristijan Šulc. Anestezirao je Vladimir Mišović kragujevačke vaterpoliste, tri puta izlazio kao pobednik iz situacija jedan na jedan. Frustrirao je šutere u kontranapadima, skidao i dalekometne udarce, imao dvocifren broj intervencija. Prostije rečeno bio je centralna figura kojoj niko ništa nije mogao.

Bude li ovako branio, porašće mu šanse da se nađe na spisku reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu.

SUPERLIGA SRBIJE – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE):

Utorak

Novi Beograd – Šabac 14:6

Crvena zvezda – Radnički 12:7

SUPERLIGA SRBIJE – OD 5. DO 8. MESTA (PRVE UTAKMICE):

Utorak

Partizan – Proleter 27:7

Vukovi – Valis (u toku)


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdaVK ŠabacVK Novi BeogradSuperliga Srbije u vaterpoluUroš StevanovićAleksandar FilipovićŽivko GocićNemanja LičaninVladimir MišovićDušan MarkovićDušan VasićMiloš VukićevićLukas SemanKristijan ŠulcAlvaro GranadosMiloš Ćuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara