TREĆA SMENA: Joveljić u derbiju LA, Taljeres ima zicer, Kuenka bez pobede, srpski obračun u NBA

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Deportivo Kuenka želi da poboljša svoj loš početak sezone u šampionatu Ekvadora kada otputuje na megdan Barseloni u 7. kolu. Domaća Barselona posle četiri odigrana duela zauzima 11. mesto sa pet bodova. Barselona je osvojila bod u poslednjem meču remizirajući 1:1 protiv Makare, produživši niz bez pobede na tri susreta. Deportivo Kuenka je odigrala nerešeno 0:0 protiv Delfina u protekloj rundi i još nema nijednu pobedu ove sezone u prvenstvu. Sa četiri boda tim je stavljajući ih na 14. mesto sa četiri boda.

EVERTON - AUDAKS ITALIJANO, 01.00

(Fudbal, Čile 1)

Audaks Italijano će pokušati da zaustavi niz razočaravajuće forme u ranopj fazi čileanske Primere kada ode na gostovanje Evertonu. Domaći Everton je posle šest kola na devetom mestu sa osam osvojenih bodova. Everton je izgubio poslednji meč sa 4:1 protiv Kolo Kola, prekinuvši niz od tri duela bez neuspeha. Audaks Italijano je poražen sa 1:0 protiv Kokimbo Unida u prethodnom prvenstvenom meču i nije slavio na poslednja tri susreta. Sa četiri sakupljena poena je smešten na 14. poziciju.

NJUJORK SITI – ATLANTA, 01.30

(Fudbal, MLS)

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Jovan Mijatović nije se ustalio u startnoj postavi Njujork Sitija, dok se drugi Srbin, Strahinja Tanasijević, izborio za mesto u 11 u ekipi iz Velike jabuke. Atlanta ima tri pobede i dva poraza u novoj sezoni MLS lige. Njujork Siti je samo jednom trijumfovao na šest mečeva, uz četiri poraza, pa je pretposlednji na Istoku. Tim iz Džordžije je jedan od favorita za titulu. Grk Jakomakis je najistureniji, a najboji igrač tima je supertalentovani Argentinac Almada.

LOS ANĐELES FK – LOS ANĐELES GALAKSI, 01.45

(Fudbal, MLS)

Galaksi je nekoliko godina bi u senci gradskog rivala koji je pre dve godine prvi put stigao do krune, ali vremena su se promenila. Opet je tim Dejana Joveljića gazda velegrada u Kaliforniji, bar na startu nove sezone. Srpski napadač je imao seriju od pet golova na pet utakmica, ali je prošle nedelje prekinuo golgeterski niz. Bio je lakše poveđen, pa je bio rezervista protiv Sijetla. Galaksi je lider na Zapdu sa 12 bodova, dok je gradski rival već upisao tri poraza sada je deveti u konferenciji. Nema više u timu Meksikanca Karlosa Vele i Italijana Đorđa Kjelinija. Na golu je Ugo Ljoris, dok je u napadu i dalje prva zvezda Gabonac Buanga. Na poslednjih osam mečeva gradskih rivala na čak sedam je dolazila kombinacija GG3+, pa bi i noćas trebalo da padaju golovi u Gradu anđela.

TALJERES - INDEPENDIJENTE RIVADAVIJA, 02.30

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Taljeres zauzima drugo mesto u Grupi A liga kupa Argentine sa 22 boda, koliko imaju i Barakas, Independijente i Velez. Ima tri boda zaostatka za liderom Argentinos Juniorsom koji ima i duel više. Taljeres je pobedio u poslednjem meču sa 1:0 na svom terenu protiv Velez Sarsfilda, produživši niz neporaženosti na šest mečeva. Independijente Rivadavija odrađuje posao u finišu Liga kupa Argentine pošto je bez šanse da se plasira u narednu fazu. Rivadavija je sa sedam bodova na deobi poslednjeg mesta u Grupi A, a nalazi se u očajnopj formi sa samo jednim osvojenim poenom na devet prethodnih duela.

AMERIKA KALI - JUNIOR, 03.20

(Fudbal, Kolumbija 1)

Amerika Kali će pokušati da maksimalno iskoristi prednost svog stadiona kada dočeka Junior u 15. kolu kolumbijske Aperture. Junior je pobedio La Ekidad sa 1:0 kod kuće u poslednjem ligaškom meču, i zauzima šesto mesto sa 24 boda posle 14 mečeva. Za prvoplasiranom Bukaramangom zaostaje pet poena. Amerika Kali je na osmom mestu sa 19 bodova, i takođe je slavila u minulom okršaju sa 4:1 protiv Independijente Medeljina. Bio je to četvrti vezani susret Crvenih đavola bez poraza.

SANTOS LAGUNA – KLUB AMERIKA, 05.05

(Fudbal, Meksiko 1)

Osvajač meksičke Aperture Klub Amerika ističe se kao najozbiljniji kandidat i za pehar u Klausuri. Posle 13 kola lider je sa 28 bodova, koliko ima i Monterej. Velikan iz Mekisko Sitija je doživeo samo jedan poraz u Klausuri, tako da je praktično već sada siguran u plej-ofu. S druge strane, Santos Laguna je ispod crte. Sa 14 poena je 12. na tabeli, šest bodova je udaljena od Klub Leona i 10. mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje. U Aperturi je Santos Laguna namučila Klub Ameriku, ali je na kraju ipak izgubila sa 4:3. Na poslednja četiri njihova susreta svaki put je došla igra UG4+.

DENVER – ATLANTA, 03.00

(Košarka, NBA liga)

Bogdan Bogdanović dolazi na noge Nikoli Jokiću u Kolorado. Denver se bori za prvo mesto na Zapadu pred plej-of, a konkurenti su Minesota i Oklahoma. Hoksi se u finišu ligaškog dela sezone bore za devetu poziciju na Istoku pred plej-in. Rival im je Čikago. U jedinom odmeravanju snaga ovih timova krajem prošle godine Denver je pobedio u Atlanti sa 129:122. Bogdanović je tada postigao rekord karijere sa 40 poena, dok je Jokić dao 25.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara